Spegel

Jag kan se på mina djur hur jag mår. Ungefär som jag kan se på mina barn och människorna i min närmsta omgivning hur jag mår.
De speglar mitt inre, mitt yttre och allt däremellan.  

Varför bär hästarna våra problem? Varför sker denna process och hur kan vi stoppa det?

 Det brukar räcka med att se över sitt eget, för att förstå. Inte för att de alltid känns rättvist men sanningen ligger så nära oss att vi ibland inte ens snubblar på den.  Jag kräver att hästarna ska lyda mig.

Vi har all en önskan om smidighet i vår hantering med djuren där helst inget alls ska vara i vägen, smärtfritt, enkelt, och på hög nivå. Hästen ska följa mig, känna som jag, göra som jag, lyda min minsta lilla vink. Många, många timmar går åt för hästen att känna av våra stämningar, vårt mående, våra reaktioner, etc. 

Vi kräver detta av hästen. Hästen jobbar hårt, mkt hårt för at göra detta för oss, den vill ha och behöver sin ledare så väl och många är vi ju som verkligen vill att hästen ska vara den som följer oss precist. 

Låt oss ponera att du har en whiplash skada. Detta gör att du har ont i nacken, har en inskränkt rörelse i nack-kotpelaren, spänner dina skuldror, drar dina armar tätt intill dig, har ofta huvudvärk och är oftast lite sned. Samtidigt har du instruerat hästen att tänka och känna precis som du vill. Hästen som försöker vara till lags börjar känna det du känner, härmar dina spänningar, och tar på sig alla dina problem. Fantomsmärtorna sprider sig till precis samma ställen i kroppen som på dig. Hästen börjar få ont, blir sur och grinig och du kan inte förstå, har ingen aning om vad som är fel, du har kanske inte ens ridit hästen!

Det är kanske till och med den unghäst! Hästen uppvisar stora problem och när Häst-terapeuten anländer och beskriver alla symptom för dig får du en aha-upplevelse, men..det är ju samma problem som du har! Hur är det möjligt? Hästen härmar dig, precis som du har lärt den att göra.

Hästen spänner sig när du spänner dig, slappnar av när du slappnar av, vänder till höger när du vänder, rätar upp sig när du rätar upp dig?får ont i nacken när du har ont i nacken?.blir bogtrång när du drar ihop dina armar och spänner skuldrorna? Jag har många exempel på ryttare som fått hjälp av Osteopat med sin kropp där jag inte behövt behandla hästen mer. Oftast skickar jag iväg ryttaren till terapeut själv då jag inser på de flesta hästar att det är ryttarens problem som drabbat hästen. Vi behöver bli bättre på att hjälpa oss själva! Hästen är inte den enda som behöver massage, du också! Eller kanske till och med?du i stället!

Var uppmärksam på dig och din kropp, din koordination, ditt sätt att röra dig, dina spänningar, dina styrkor och svagheter! Tag hand om dig så tar du hand om din häst!  Qi gong, Thai chi, meditation, ibland behövs det så lite för att närma sig sitt eget liv, vi är alla specialister på att hjälpa andra, nu är det vår egen tur!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback