Dagens tankar

Ibland snurrar det på rejält däruppe, på kontoret. Tankarna virvlar och har svårt att ta form. Funderingar blandas och vävs in i varandra, som ett mönster, ibland ett mycket svårtydligt sådant, dock, någon slags form.

Dagens fundering handlar om egna ben. egna fötter. Uttryck som slits ut, nöts på många sätt, används oftast utan en tanke bakom vad de betyder.

Egoism blandas ofta in och misstolkas, negativiseras.

Dels undrar jag över uttryckssätt, hur det missbrukas, hur ofta det återskapas av individer utan att individen i sig själv har någon form av förankring i betydelsen.

Jag undrar över ord, uttryck och meningar, som skapas men sedan som återanvänds av andra för att det lät bra eller för att det helt enkelt fanns till hands, uttrycket var redan skapat, myntat, alltså var det prövat....godkänt (?)

När Individer börjar skapa sina egna ord och meningar, sätt att uttrycka sig på istället för att bara koipera, så skapas också den fria individen, den egna, individuella personligheten vari den egna sanningen ligger,

Och

det är precis här

Som en kommunikation värd namnet kan ta plats.

Att stå på egna ben, handlar inte bara om att vara självständig, det handlar om att skapa den egna fria personlighetens drag och grund, det handlar om att vara den man är utan illusioner eller omgivningens tro om vem man är.

När man tror på den personen själv, då, kan omgivningen också ta på allvar, att den du är är du och ingen annan.

Att luta sig på andra, förvänta sig saker av andra och att VÄNTA PÅ att andra ska göra si eller så, bäddar för problematik i den egna personligheten, då, om man vet vem man är, inte bryr sig ett dugg om andras görande, men man kan då i full utsträckning värna om den fria pesonlighetens varande och i detta uppskatta varandra och se olikheterna som positivitet och dessutom, vi kan ta lärdom av dom, istället för att bara kopiera dom rakt av för att det är enklast så. För att "så gjorde ju du"




Vet du vem du är? och om så är fallet, varför dömer du mig?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback