Victim

Folk spelar många olika roller, mer eller mindre bra. Något jag är trött på är människor i offer-roller, dessa har kommit att spegla hela mitt liv, min uppväxt mitt varande.

Jag kan bli olyckligt och arg på mig själv när jag upptäcker att jag sakterliga kasar neråt till den mörka hålan där det är så skönt att ligga och tycka synd om mig själv, men alltså, skärpning!

Värst är människorna som skyller på alla andra och allt annat. Dessa som puttar ut focus från sitt eget center hela tiden, om igen, "men det var inte jag" "men det är han som säger så" GAH!

Jag har svårt, att idag efter att ha valt bort sådant, att kommunicera med dessa offer, något jag borde bli bättre på kanske, men sen undrar jag ju, i mitt arbete flödar det över av dessa, är inte det nog? Där är jag ju i rollen som Coach betald för att vägleda och stötta, hjälpa och visa, och det funkar! jag älskar ju mitt jobb! Men privat..............nej jag orkar bara inte!

Det kommer liksom en brännande känsla av vanmakt och ilska när jag bara närmar mig en situation där någon bara antyder...."det är inte jag" "Ja men jag har det ju si eller så"


När ska folk börja ta ansvar för sina liv? sitt görande? varande? älskande? njutande?


När ska folk ta tillbaka sin FOKUS på sitt eget JAG och börja där?

Ja idag är jag irriterad. men det går över det med. Jag kan skriva lite om kärlek sen igen. *s* 


Bebis!!!!!

Bebis!!!!!Nu är det DAX!!! Trollfuxa håller på att FÖLA och jag sitter HÄR!!*Gråta*


Vad blir det ??? Vad tror ni????????

På väg..........igen

På väg..........igen

Då lämnar vi låglandet och åker uppöver, Idag har vi kört till Ingrid och Michis hem, i Hilly Billy Country, den trångsynta men otroligt vackra delen av landet, Övre Österrike.

Idag ska vi jobba lite med kontors-saker, ha ett möte ikväll och ÄTA ....jag är äntligen hungrig igen efter att ha varit sjuk mer än halva tiden här. Vin har jag också inhandlat idag, det blir en bra avslutning på en lång dag.

I morgon åker vi till Tyrolen, till ett fantastiskt ställe utanför Innsbruck. Ägarna har en tam Zebra, han ska få vara min fotomodell ett par dagar *s*

I Tyrolen ska jag hålla ridkurs för mina elever samt göra lite behandlingar, ha ännu fler möten och jobba på som vanligt i hurtfrisk takt, men........

Mina ben gör ont. så satans in i helvete ont, jag har fortfarande känningar av den där konstiga infektionen jag åkte på och jag har nu inflammation i alla muskler i benen, benhinnorna smärtar och lederna krasar och gör ont. Skumt, jag kan knappt gå.

SNART är det dax att åka hem och jag LÄNGTAR !!!!

Sen är jag LEDIG en lite längre tid, det ska bli underbart, kanske fölen kan tänka sig att titta ut snart också, vi har ju planerat dop på Valborg, det är ju värsta Turistattraktionen och FINE om där inte finns några föl att döpa, eller hur *s*

Ser ni hunden jag har i knäet? Det är Cleo, Jordens mest speciella hund, och definitivt jordens mest fotograferade hund! Hon hjälper mig att hålla värmen här och ger mig massor av Jack Russel - energi, precis vad jag behöver :-)


Hästar, Känsla, Fotograf mm.

Carola och Hästen.... eller var det tvärtom

Thereze (
www.artreflections.se ) har än en gång lyckats fånga en känsla, visa på något från min insida.

Jag har en djup kärlek för hästar...ett band som bara blir starkare för varje sekund av mitt liv, de äger så mycket visdom och klokskap!

Men som sagt.....Thereze, idag åker min fotograf och vän hem till kalla Sverige, själv blir jag kvar och jobbar hela veckan ut.

Tack Vilse! (Hennes smeknamn som passar väldigt bra) Du har gjort ett jättebra jobb här i Österrike!

Carola

Snart

Snart

Solnedgång över Krems...ger mig en känsla som i snart...och när jag tänker på det ordet...snart....så tänker jag.....Varför är det alltid "Snart" ??

Varför inte "Nu" ??

Varför lever vi inte för det som sker här i stunden?  Varför måste vi alltid skjuta på allt, bra som dåligt, glatt som ledsamt?

Njuter vi av att veta... att det finns kvar en stund till? Försöker vi tänja på sanningen genom att inte låta gå? Inte släppa på Flow?

Snart

Nej...jag vill ha NU!

Nu...det låter bra...låt det snälla......bara vara...Nu!


Jag

Jag

Vem är personen jag.....personen bakom namnet, bakom skalet, bakom ansiktet...ögonen.

Hur många har egentligen orkat ta reda på det? Hur många har egentligen .... under hela min livstid velat veta......

Många är det som bildat sig sin uppfattning och agerat utifrån det, utan att överhuvudtaget velat veta utan bara fullkomligt antagit.

Det är ju bra att folk  är nyfikna men veta vem jag är, nej, det är det ingen som vill.


Kyrka

Från en av småbyarna runt Nibelungengau. Underbart vacker, tyvärr hann det bara bli en snabbisbild.
145301-5

Donau

Donau

Mäktig, vacker, ringlar den sig igenom landet. Skrämmande med sin kraft kräver den sin existens, sin rättighet att vara.

Österrike i Februari. Vindistriktet runt Wachau...ser ni vinet på höger sida av floden?
Detta området är milt, blir aldrig sådär råkallt, mentaliteten är varmare, ungefär som runt medelhavsområdet.

Byarna är väldigt lika de gamla Italienska byarna, från byggnad och känsla. HÄR skulle jag LÄTT kunna bo.


Ok, en annan fråga då

Vad är kärlek? Ja jag vet. det är djupt som livet självt och alla liv tillsammans men VAD ÄR DET?

Denna fråga avhandlas friskt i alla fall på CBT utbildningen, för där handlar det ju om att finna sin sanna identitet.

Jag har min teori och den står jag fast vid, jag är förvisso bara van vid att nyttja Engelska ord vid min beskrivning men det torde ju funka på mitt eget språk också.

Kärlek är när du inte behöver, om du behöver älskar du inte, älskar du känner du inte behov, då kan du släppa fritt, låta gå, kan du inte det är det ett behov och behov har aldrig med kärlek att göra.

Jag ställer frågan, Älskar du din partner? Ja svarar de flesta. Behöver du din partner? Ja svarar de flesta.
Kan du klara dig utan din partner? Nej svarar de flesta. Kan du låta din partner flyga fritt? Gör som hän vill? Nej svarar de flesta. Måste du SE din partner varje dag? Ja svarar de flesta.

Då påstår jag, DET är inte att älska någon, att Älska någon har inget med behov att göra.

Passion, begär, behov har med SEX att göra, tillfredställelse överlag, att någon kan komplettera dig och fylla dig med njutning, KÄRLEK är att älska någon för det den är, älska häns kvaliteter, brister, ALLT utan att för den delen överhuvudtaget lägga några aspekter i det!

Ger du för att få ger du inte av kärlek. Det är bara som du tror. Får du utan att någon begär något tillbaks, förväntar sig något tillbaka, då har du fått av kärlek, av respekt.

Gör du något för en medmänniska och du förväntar dig att denna människa ska minnas det för att senare, någon gång i livet, när som helst minnas detta och då återgälda tjänsten har du INTE gjort det av kärlek.

Föräldrar som säger "Men jag satte dig ju till världen" sätter SKULD på sina barn, "Städa ditt rum, jag lagar ju din mat" SKIT SAMMA om ungen har ett stökit rum, sluta begära så mycket av din omgivning!

EMPATI är i Dimensionen som omfattar högsta essensen av kärlek, Passion och begär den lägsta. Kärleken mellan mor och barn är absolut den renaste kärleken som står att finna, men även gamla band från liv tillbaka kan skapa djupa känslor och tom. Kärlek.

Jag ÄLSKAR DIG jag släpper dig fri, jag behöver dig ej men ÄLSKAR att vara dig nära och min LÄNGTAN må vara jordisk och BEHOVET kan vara grunden för längtan men ÄLSKAR dig det gör jag för att du är du och för att det är så.

Fråga dig! Älskar du din partner? Eller är det så att du BEHÖVER din partner av någon anledning?

Kanske en väldigt djup Söndagsfundering, men för mig, intressant och VIKTIG i det här dryga samhället vi lever i som för det mesta bara består av vad FOLK VILL HA . NU.Längtan

Thereze tog denna bilden i exakt den sekunden som krävdes för att visa min innerliga längtan.

145301-3
Jag måste säga att det berör mig att se mig själv så vilsen när jag trodde att jag var här, på plats.

Bilden är vacker ur ett fotografiskt perspektiv men den har också ett djup för betraktaren där du kanske kan identifiera dig med din egen längtan.

Min fråga är....vad är längtan för dig?

Ännu en dag

Här sitter jag. Mil från vänner,, mil från familj, mil från mina djur och mil från så mkt och många som betyder så mycket för mig.

Solen går upp över kullarna här, 1 timme väster om Wien är det fortfarande bara kullar ;-)

Idag har jag ett möte med mina lärare samt en av mina lärarassistenter. Det blir en speciell dag. Vi ska till Wien och ha en introduktion till en ny utbildning och teamcoaching samt äta gott och bara strosa runt i det vackra vädret i Världens finaste stad.

Wien ruvar på otroligt mycket historia, här kan man hämta vilken information man vill från svunna tider och har man som jag ett öppet sinne för att se det lilla extra kan man få reda på än lite mer.

Lärarna ska idag få känna på hur det känns, jag ska leda dem mot att känna av platser, vad som hänt, positivt negativt och olika dimensionella energier ska dom få prova på att se, höra, känna vara i.

Jag njuter. Livet är mjukt, rosa, rofyllt och tryggt. För en liten liten stund njuter jag, av att bara vara. Jag vet att Illusionen är som störst när man släpper taget så här men just nu i denna stund, njuter jag.


Jag fick höra en älskad röst igår, visst, jag kan återuppleva rösten hur enkelt som helst i mitt inre men att verkligen få höra den gör mig varm och glad, det betyder att det är lättare att stå ut och lättare att få stunder som denna, i ett enkelt varande trots många mil hemifrån.

Jag kände att du försvann en bit i natt, vet inte vad som skedde men jag vaknade av en tomhet som det var längesen jag kände, den bra, lugna känslan är inte helt tillbaka..varför försvann du så en stund?


Jag vet att jag tänker för mycket, men så är det och annars vore det ju inte jag.


Från och med igår startade en otroligt viktigt process. Jag har tagit mig an 2 special privatelever. De kommer att bli undervisade tillsammans och var för sig tills de kan ta över mina behandlingar ute I Europa. Underbart, äntligen är den bollen i rullning.

De får börja med att studera allt från grunden, anatomi, dimensioner, energier, allt. Ett spännande projekt!


Jag har min målsättning, min dröm, att vid 40 års ålder, vilket är om tre år, så blir det inte mer flaxande såhär, då har jag mina skolor som jag i stillsamhet undervisar på, kanske tar jag någon extra special behandling i undervisande syfte, that´s it. Behöver jag säga att jag längtar :-D

I går kväll hade vi en mycket trevlig sammankomst, gamla vänner, nya vänner och många underbara skratt, det är så befriande att kunna skratta åt ingenting, med varandra, bara sådär spontant, och den omkretsen jag befinner mig i härnere, bland mina lärare, organisatörer, kontaktpersoner och vänner, det är helt otroligt, vilken dynamik! Vilken känsla! Så mycket Kärlek!

Jag saknar dig. det var en stor miss i protokollet att vi inte kom iväg, att jag blev sjuk, vad menas med det, varför skedde det som det skedde, varför skulle jag inte träffa dig denna gången? Den kontakten vi har är så unik, så varm, så fin, det betyder så mycket för mig att möta dig, krama dig och ha våra långa pratstunder, långa, långa diskussioner om livet, du fyller alltid på med ny näring, nya skratt, ny kärlek till livet, till hästarna, till Universum. Du är en så fin vän och jag AVSKYR att denna dagen som jag sett fram emot så länge inte blev av. Jag menar, hur många chanser per år får vi att träffas.

Så, vad var meningen med det? Varför? Skulle det kännas annorlunda nu? skulle det inte vara som vanligt? Hur starkt är bandet som gör att jag känner dig så nära ibland, och som gör att du ringer mig och skrattar lite åt livet i allmänhet bara för att jag tänkt ditt namn precis.

Du är en otroligt speciell person och jag är glad över att få vara en del av ditt liv, men jag saknar dig väldigt mycket och det känns som ett stort hål och en miss att det inte blev av denna resan. Jag tror ingen, ingen kan förstå bandet vi har, och det är kanske lika bra det.

Jag hade en Coaching igår, den berörde mig djupt. Djupt. Att jobba med barn som ingen kan få kontakt med och att lyckas FÅ kontakt..det är ett livets under. Han log mot mig, höll min hand och kindernas vanliga grå färg byttes mot en rosig glansig nyans. Det är livet, kärlek och förståelse för individens unika kvalitet. Fantastiskt. Hur kan man tycka att ett barn är onormalt? När ska människor förstå att barnet är UNIKT ,med speciella KVALITETER! INTE onormalt. Bara UNIKT och speciellt.

Människor är så ELAKA! Hur lätt är det inte att stänga in och tysta en liten själ bara för att han inte passar in i de "Normalas" ramar. Gör mig illamående.

Nu är det dax för frukost, Lägenheten är full av folk och hundar, lite föreberedelser sådär på morgonkvisten, lite undervisning i förbifarten och lite skratt, lite organisering och lite coaching. Full rulle alltså som vanligt.

Jag återkommer med en spännande beskrivning samt bilder från dagens Tripp till Wien.

Men. Du är fortfarande inte här. Var tog du vägen?  :/


Långa dagar

Det blir långa dagar här i Österrike. Vädret är fantastsikt, utöver det vanliga. Igår gick vi uta jackor i solen och bara njöt.

Jag blev sjuk, riktigt jäkla illa sjuk, en Infektion tog tag i mig och däckade mig totalt, jag har legat i flera dagar nu, men igår, på grund av avbokade jobb, packades jag noga ner i bilen av Ingrid, Michi och Vilse, sen bar det av mot Nibelungengau, mitt absoluta Österrikiska Favoritområde.

Kolla här!

http://www.wachau.at/donau/portal/?id=31927

Marie Louise sa till mig, jag tror att det nu är två år sedan, Carola, jag ska ge dig information och det gjorde hon.

På en papperslapp som är väl glömd idag, blev det nerskrivet information om Nibelungen och jag, i min stress ögnade bara igenom den och glömde bort, men jag kunde ändå inte släppa tanken på detta verk, denna historia som rörde mig djupt, trots att jag ÄN idag inte vet ett dugg om det.

Marie Louise sa, i denna historia hittar du de svar du behöver, sök inte mer, läs det och låt det komma till dig.

Jag är väl berest i Österrike, det finns inte många platser jag ej besökt. Området runt Wachau är FANTASTISKT, magiskt, förtrollande, men det är ändå Ybbs, som stulit mitt hjärta.

Kanske vägen geografiska placering gör sitt till då den leder uppåt, mot en kär plats, kanske är det Donaus mäktiga varande som griper tag i mig och håller mig i ett konstantillstånd av förälskelse i platsens rosa kvällssken.

Kanske, är det något helt annat.

Anyway.

För två dagar sedan insåg till och med jag att det var ryggläge som gällde. SOV blev jag tillsagd.

Jag kunde det en stund men hörde hur mina vänner diskuterade platsen för vårt Centers befinnande. Var ska vi leta gård någonstans?

De tittade på mig och skrattade, jag har ett förälskat ansikte och det var kanske det, kanske Ingrids starka Intuition, som avgjorde, låt oss söka plats i Vindistriktet!

Jag slog upp Wachau på Internet och döm om min förvåning när jag möts av informationen, att Ybbs, Melk och Wachau bland annat, ingår i området som kallas Nibelungengau (Område)

Alla blev tysta när jag berättade om min papperslapp med Historien nertecknad och jag ringde genast min kära vän Marie Louise, javisst! sa hon, så är det, jag visste svaret skulle komma någon dag.

Så..i bilen packades jag igår, med feber och kuddar, filtar och glädje, jag skulle ÄNTLIGEN få komma ut lite.

Det spirade en känsla som svag elektricitet, men jag måste erkänna att febern gjorde sitt, dock vetskapen om att jag skulle få se, kanske känna på Donau, det var nästan övermäktigt. En sådan stund vill man dela med någon man Älskar, och det gjorde jag, dock endast i tankarna.

Och visst var det precis så fantastiskt som jag önskat, med sol, med vin, med slott, med Donau och med allt annat vackert och så otroligt känslosamt som man bara kan tänka sig.

Det blev en underbar dag, och visst, vi har hittat området där vi vill vara bo och jobba, det finns inga tveksamheter. Nu väntar vi på att gården, slottet, kojan, borgen gör sig redo för att visa sig, vi är många som är beredda på den nya fasen i våra liv, att hitta platsen som är till för oss.

Tack för en FANTASTISK dag igår!

I mina ögon

I mina ögon

Finns Du.

Var jag än tittar, ser mig omkring, tänker på eller känner av.

Finns Du.

Pratar med, känner på, smakar av.

Finns Du.

Som en Sanning. Lika enkel som Livet.

Finns Du.

Lika Komplex som Universum.

Finns Du.

Varje vaket ögonbick

Finns Du.

I varje dröm och känsla.

Finns Du.

Sedan den dagen..Konstant.

Finns Du.

Sedan alltid och tillbaka.

Finns Du.


Själens spegel


Kroppens spegel är själen

Själens spegel är Sinnet

Sinnets spegel är Universum

Jag är som du, en del av alltet.

Det betyder

att vi alltid

är och kommer att vara

sammanlänkade..

Och det......

Ger mig frid.

Det betyder också

Att jag känt dig länge

Känt av dig länge

Känt på mig länge

Att du fanns där

Någonstans...jag visste att det var så.

När mötet skedde hade jag en aning

Men kontakten som skapades kunde jag inte drömma om.

Hur skulle jag kunna liksom

När jag aldrig vetat

Hur det kan kännas

Hur det kan vara

Hur mitt inre kan prata

Visa

Sända

Ta emot.

En del av Universum

Det är jag det

Men också du

Det bildar ett Vi

Som redan fanns

Långt innan....

Existensen var alltså ett faktum

Redan då. Eller då.

Min längtan ledde mig tillbaka till samma punkt

och där. Där var du!

Tillit var läxan jag ville lära

Tillit till livet var det som kom

Jag leddes om än krokigt så rakt ändå

Och dit jag kom, det var Hem.


Barry och Jag

Barry och Jag

En av anledningarna till Österrikeresan var att ta nya bilder, pressbilder, hemsidebilder och privat. Detta är en bild som jag fastnat för, Barry är en ettårig svart schäferhane som är modig och klok, jag tycker väldigt mkt om honom.

Barry ägs av Michi och Ingrid, Mina Österrikiska organisatörer.

Ensamhet

Ensamhet kan bara uppstå när man har något att jämföra med.

När man upplevt tvåsamhet och när man i avsaknaden av den finner sig själv något lost, då uppstår känslan av litenhet.

Logiken i saknad har jag länge sökt och jag har efter år av analyserande bestämt mig för att helt enkelt acceptera att det finns, men, jag behöver ju inte gilla läget för det.

Tvåsamhet kan vara både plus och minus, ensam i tvåsamhet är tortyr, tvåsamhet i samklang är himmelriket.

Ensamhet i ensamhet är skönt, avslappnat, lugnt.

Saknaden är destruktiv men också positiv då drivkraften i processen för mig till den punkt jag vill.


TILL DIG.

Födelsedagsfirande

Jag visste att det var något i görningen, de är lite finurliga härnere och KAN verkligen hålla på hemligheter, det är nu bevisat *skratta*

Efter dagens kurs skulle vi kamma oss och iväg, nåja, jag hade ju mina misstankar men man kan ju aldrig så noga veta.

Gissa om min förvåning var massiv när vi ended up on Villa Berging!! Lyckan var total, kramkalas och en MASSA vin och snaps...jisses, jag är helt enkelt för gammal för detta, och med ett dygn back i kroppen sen några dagar tillbaka, så kan ni räkna ut hur denna förmiddagen kändes.

Jag blev gratulerad av Michi, Ingrid, Nadja, Ingolf, Susanne och så var ju Vilse också med, hon stod för alla de fina bilderna som togs på oss *Host* Drickandes det eller detta.

Jag fick en present, en helt otroligt sanslöst fantastiskt fin present, jag fick en egen stjärna!

Den är döpt till Complete Balanace Star och den är reggad på min födelsedag. tramsigt kan det tyckas men det är en sådan fantastiskt fin gest efter allt som hänt härnere, jag blev djupt rörd och tagen av situationen.

Sen hade Grazyna lagat mat, min favorit lax med potatis, spenat och smör, jag åt tills jag nästan sprack och sen kom de med tårtan och sjöng för mig.

Jag har insett att livet är vackert och det har nyss startat, så mycket bra saker som hänt det senaste halvåret kan jag bara säga en sak, jag är en lyckligt lottad själ, TACK alla ni som medverkar i mitt liv för att sprida kärlek och glädje, I love you all.

- En något sliten 37 åring.

Vidrörd

Berörd, uppfylld,kontakt, band, starkt, vist, ömt, tryggt, fint, viktigt, dyrbart, mycket, LÄNGTAR!
speciellt, personligt, djupt, enkelt, naturligt, och helt jävla UNDERBART!

Insikt

En klar och tydlig bild av mig som barn kom idag. En ny, som jag aldrig känt av eller sett. Jag har ju tidiga minnen och denna är från ca: 3 års åldern, men den växlar snabbt, och jag ser mig själv som en knappt ettåring. Känslan jag får är separationsångest, en djävulsk smärta slår mig till att sitta ner, knappt få luft.

Så det är så det ligger till.

Nu vet jag varför.

Jag avskyr avsked. stänger in mig totalt och försvinner ut genom bakdörren.

Och ännu värre, skapar man inga relationer så slipper man avsked.

Den insikten kom....lite sent.

Vad är ett normalt liv? Finns det verkligen någon som lever ett sådant? Hur ska jag kunna skapa ett sådant när jag inte vet vad det är? Instinkten säger  "följ flödet" men om jag inte ens hittar dörren dit      :(


Snart åka igen

Varje gång jag reser känner jag dubbla budskap inom mig, till mig.

Jag älskar verkligen att undervisa, det är när jag är som bäst, starkast, gladast, att kunna sprida, ge mina kunskaper.

Jag avskyr verkligen lämnandet, och att bo på olika ställen, det är hemskt, hemskt hemskt.

Jag vet nu hur jag ska inrikta mitt görande, jag har satt upp några viktiga mål, och jag ska följa den planen, jag _följer_ den nu.

Undervisning blir ordet och jobbet får någon annan göra, jag är inte den enda som kan det där med häst, så otroligt många duktiga terapeuter finns, min del är försvinnande liten.

Det kommer att ta ett tag, bli som i ett övergående till det som är mitt mål, på vägen kommer jag att undervisa en grupp terapeuter i de viktiga moment som jag önskar ska leva kvar.

För övrigt ska jag inte längre....frysa, hungra, vara sömnlös, sova på en hård soffa, höra familjegräl, vara utsatt för dålig planering, nonchalans, etc.

Jag är nöjd och glad för min insikt, det har tagit många år att komma hit, nu är det dax för mig att börja ge till mig, från mig.

resandet är ok, när det fungerar, men det är sällan det är så. Livet visar _tydligt_ att en förändring bör ske NU. Jag lyssnar, går igenom, tar till mig och accepterar. Universum talar tydligt ibland.

Jag vill jobba mer hemifrån! I detta underbara hus, på denna underbara plats, där jag och många andra trivs så bra, det är verkligen som att komma hem, en liten stund här och man mår bra, huset är snällt, energin är välgörande och man vill bara sjunka ner i en soffa och stanna, just där och då.
Det är lätt att skapa här, man finner alltid ett rum som passar, en hörna att fundera i.

Jag älskar verkligen att bo här, för första gången i mitt liv känns det som en paus, det kan väl inte vara fel.....

Vill ha

http://www.topshop.com/wcsstore/TopShop//images/catalog/17T01QMNK_normal.jpg


Visst hade den varit perfekt för mig *Tindrar med ögonen*

Vakna

En tidig morgon, ståendes med kaffekoppen i ena handen och andra handen om mig, som i en kramande gest eller en position för att slippa falla omkull, vilade mina ögon på scenen som utspelade sig utanför. Bara en bit ifrån fönstret vilade Hjortarna med sina barn, de kritvita hjortarna som bor i skogen runt denna gård, är inte bara vackra, de är från annat håll sända, det är min övertygelse.Jag satte ner min kaffekopp och gick ut. Närmade mig djuren med långsamma steg under tystnad, iakttog mammornas sätt att reagera på min närvaro, anade deras vibrerande små näsborrar, uppspärrade ögon och kände en enorm kontakt i samma sekund som de beslöt sig för att acceptera min närvaro och fortsätta med sitt betande. Jag lät mig omhuldas av det starka band jag kunde känna, mellan moder och barn, natur och djur, i just detta här och nu förstod jag, man kan inte förlora något, för vi har aldrig ägt det.


Stärkt av min insikt bestämde jag mig för att sätta mig ner och börja skriva igen, det var längesen nu, sista boken skrevs dessutom under mindre lyckade omständigheter så nu var det dags, att låta allt komma ut, från början till nu, om känslor och om mitt liv.


Aldrig

Har det varit så. Aldrig. Hur kan det vara. Hur kan det ske.


Smärta. En gång för länge sedan.

Något var sig inte likt. Jag vaknade och sträckte på mig. Min kropps vanliga ljud och synbara skavanker var som bortblåsta. Jag provade igen. Jag visste inte vad jag skulle tro. Smärtan? Var fanns min vän? Sen kom rädslan och träffade mig så djupt in i magen, så djupt ner i själen. Den svartaste rädsla du ej kan förstå utan att ha upplevt den. Smärtan var borta. Var jag död? Hade jag äntligen fått somna in och omslutits av mjuk och underbar energi? Var är jag? Jag minns det så kristallklart. Som om det var i morse. Och än så länge var det i morse. För smärtan var borta och den är borta. Illusionen jag bar, identiteten jag hade. Det var inte jag, men jag behövde den. Smärtan min vän, du skapade mig. Men ack så tomt det är utan dig.


Jag provade min kropp och kan väl än idag säga att jag fattade det inte riktigt och banne mig om jag tror att jag någonsin kan komma att förstå. Men jag lärde mig om illusioner och vetskapen om hur vi skapar våra egna liv och förutsättningar. Jag lärde mig att jag och endast jag styr över mig. Bara jag har kontroll över min kropp. Bara jag. Ingen annan har tillträde så länge jag inte ber om det.


Detta skapade förvisso en förvirring för vem skulle jag nu skylla på? Om jag vet att jag skapar mina egna problem så vet jag ju med automatik att jag kan avlägsna dem också.


Ville jag detta? Ville jag vara utan illusionen problem?


Kan man ens vara det? Skulle jag stå ut med att inte ha mina svarta djupa hål att sjunka ner i?
Kan man såhär i efterhand beskriva smärta?

Som ett genetiskt experiment i en trädgård full av blommor varav ogräset är det som slår rot i dig, genom dig och med kraft tränger igenom alla dina delar som är du. För varje gång någon drar upp ditt ogräs skriker du av ihållande skuldtyngd förtvivlad smärta som brinner och river isönder din kropp och genomsyrar ditt medvetande så att du till slut inte vet annat, inte minns hur det är utan. Men man vänjer sig. Det är nu man tror att smärtan blir mindre men sanningen är att den är bara mer ihållande och krävande och dödande, den dödar din sinnesnärvaro och den trubbar av dig så du känner mindre och mindre. Till slut är du så van vid den att du saknar den som en kär vän. Det är då kärleken uppstår. När responsen infinner sig.


”Hur mår du idag?”


Den värsta av alla frågor. Tänk om jag svarar ”Bra!” Då slutar de ju bry sig om mig!


Hur ersätter man kärleken till smärtan och hopplösheten, obefintligheten? Hur älskar man sig själv? Varför kunde inte någon berättat det för mig? Min sorg är så tung och skärande, varför? Frågorna är bara ett ensamt kackel som ekar år efter år, alltid om samma sak, varför kunde inget berättat för mig?


Drömmen

Jag befinner mig alltid mitt i en lägenhet när det börjar. Lägenheten ändrar sig efter hand likaså möblemanget som finns. Storleken på lägenheten kan variera mellan slott och koja, möblerna varierar från pinnstolar till slottsmöbler, ibland är det 26 rum, ibland är det tre lägenheter i en och ibland är det ett stort hus. Ibland ser jag till och med huset utifrån.


Är detta jag? Är det min inre bild av mig själv? Är det kvinnan jag bor i som är så fullständigt maktlös i sitt komplicerade liv att hon väljer att möblera om vartefter dagarna går för att anpassa sig i mängden? Är det situationer som dröjer kvar i mitt undermedvetna som vill visa på saker och ting att allt är föränderligt? Att jag är den som bestämmer och vill jag bo med min själ i ett slott så gör jag det, då är jag vacker oavsett vad någon tycker eller tänker om mig. Kanske, om jag tittar ut genom ett fönster så hittar jag en trädgård full av väldoftande blommor?


Eller ska jag nöja mig med en bakgårds skitiga damm och en olustig lyas tragiska arkitektur då jag väljer hur jag ska må? Då måendet visar sig i fysiken kan man ju undra. Och om jag då väljer slottet med trädgården vad ger det mig för rätt att skina och glänsa när jag inte räcker till för mina barn? Mina medmänniskor och mina djur? Har jag rätten att känna mig och att vara vacker? Har jag rätten att vara älskad, fri och obunden från ångestens smetiga kval som stryper mig och binder mig.


Har jag rätten alls?


Jag mötte dig

Jag mötte dig och i det mötet mötte jag också en person som jag sökt efter under många liv. Jag mötte mig.


Vad man tror sig veta mycket, vad man än tror sig vara, kan jag bara säga idag, jag visste ingenting, jag var så fattig i mitt vetande, jag var så utsvulten på allt livsuppehållande som plötsligt kom till mig, det var ett under att jag stod upp, levde, fanns.


Att finna sitt jag


Visst låter det bra, visst kan vi läsa det överallt och jag undrar om vi någonsin kan det, finna oss själva alltså, att se oss själva i ögonen och ärligen säga, jag gillar allt det jag ser, jag är upplyst och mitt inre medvetande är uppfyllt av all den kunskap och vetskap som är jag.


Min kärna är den del som rymmer all den kunskap som jag bär på, min kärna är dock en mycket liten del av min själskärna som jag tillhör. Min kärna är mitt bibliotek, där allt som finns handlar om mig, mina liv och mitt jag. Kunskapen jag bär är total. Jag behöver bara hitta dörren som leder till mitt inre rum, öppna den och ta emot.


Själen är allt som finns runtomkring, likt en cell som bär sin cellkärna i säkert förvar i centrum, väl förvarad och skyddad för yttre omständigheter.


Vår fysiska kropp är vårt skal, skalet som skyddar själen som bär kärnan. Body Mind and Soul. Dessa tre hör alltid ihop, dock behöver den fysiska kroppen inte alltid vara med, det är bara vårt ansikte utåt, vår fasad. Denna fasad skapar vi utefter vilka önskemål vi har, likt en identitet som ett visitkort, detta är jag, vem är du?


Då vi har balans i själen skapas harmoni i vårt fysiska yttre, då vi har en öppen dörr till vår kärna behöver vi inte fråga utåt, vem är jag? Vilken väg behöver jag gå?


Dörren till kärnan är ibland långt borta och för vissa är det ett ouppfyllt mål att finna den, i liv efter liv.


Jag gläntade på dörren, jag fann mig själv stående där på perrongen i Hamburg, på väg mot mitt då största uppdrag, att undervisa. Det var då det skedde, jag fick kunskap till mig, kunskap jag alltid burit, alltid kommer att bära, genomsyrade mig inifrån och flödade över till bredden av mitt liv, jag behövde inte kämpa för kunskapen längre, den fanns att nå, direkt, i samma sekund som jag tittade inåt, läste av årtusenden av nerskriven kunskap och vetskap, utan ansträngning, bara för mig att hämta.


Det var då det blev lätt. I alla fall på det planet.


Sen mötte jag dig. Flera år senare. Det var då det hände. Igen.


Borta

Och tiden bara fladdrar som en fjärils flykt ur stormen, vad har jag för rätt att leva, varför blev det så, till för ingen men för någon, ser ni mig hallå? Ska jag finna vägen ur detta vacuums rus, ska jag hitta vägen, som för mig hem igen? Ska jag någonsin förstå hur det blev så eller bara lita blint, att allt vill ställas om igen på plats och rätt på sätt, som jag då kunna finna, vara så som jag, vill leva livet stilla och göra inget fel, jag önskar bara värme, trohet och ett ljus, att lysa upp det mörka häruti mitt hus.


När lögner var det visa och sanningen försvann, när livet sa så är det men bakvänt kom besvären som jag lydde blint, hur blev det då på så vis att ingen kunde tro, att fula sjuka liten grå ändå någon dag, skulle kunna ensam stå och visa upp behag. Hur kunde det sig komma att ingen ville ha, ingen om sig brydde och alla som var där, hellre varit utan för enkelhetens skull, jag var ju bara barnet som trodde alla väl, hur konstigt det må låta, jag är en simpel själ.


Och jorden bara snurrar så tillbaka kommer vi, varv på varv det viner av samvetskvalens ångest och ingen kan ju säga så att det var det och då, så ge mig bara livet, ge mig bara det, det lilla som jag kom för, det enda jag vill ha, ett litet ett ,ett något ,att hänga fast mig vid, som jag kan kalla livet och känna att förstå, jag önskar det så hjärtligt så skärande fullt ut, ge mig bara chansen, vemodet finns själv, att jämföra nyansen blir upplevelsen så säll.


Finge jag dig röra i just nu detta då, så skulle jag förlora mitt endaste jag har, det raka och det starka, det enda sanna här, det stolta och det visa som jag på mig bär, och om du mig på silverfat, bjöd på allt du har, så fanns det inte chansen till, att något av det ta, det enda som jag önskar är livet i sig själv, mitt sinne som det är intakt och huden din som bar, då vore jag för nuets stund den helaste jag vet, den gladaste i livets bonad och utan rikets gränser, det rike som så hårt mig håller, det vacuum som jag bär, om jag släppte taget nu, förlorade mig för stunden, det skulle vara värt allt det det vore ju för du.


Naturligtvis

Om kontakten mellan Djur och Människa, Naturen och Himlen var ren, om banden var starka och kanalen var öppen, då skulle vi vara fria, fria att själva bestämma över våra liv. När strukturen är satt, när basen är byggd, då kan vi släppa, flyga iväg, med vetskapen om att vi alltid finner vår väg tillbaka. Det ger oss en trygghet att leva, ett mod att våga och ett seende klart att skåda det vi vill. Naturen innehar ett spektrum av strukturer. Dessa strukturer har i sin tur en ordning i Universum som speglar sig tillbaka på åskådaren. Åskådaren är du. Frågan är nu, vill du lära dig av livet eller vill du stå där, passiv, dö så, passiv utan att ha lärt dig någonting alls.