Morgonstund har guld i mun

I alla fall en stor mängd kaffe och funderingar.

Samt ett sökande, efter en harmoni som kan vagga mig trött, klappa mig på huvudet och ta mig i sin famn.

Idag saknar jag min Mormor. Hon var bäst på at få mig att koppla av.

Jag pratar inte så mkt om henne. Det beryder inte att jag inte tänker på henne varje dag.


Dagen idag är som alla andra dagar, den har en början en mitt och ett slut.

Och ordet slut är passande, för det är precis så det är. det är precis så jag är.

På många vis.


Fakta om tortyr

Tycker det är intressant att läsa om olika och diverse sätt att störa sinne och kropp på, dels för mitt yrke och dels för att se hur kroppen och huvudet egentligen hänger ihop.

Störd nattsömn är tex. ett väldigt vanligt problem och skapar mer problem än vad jag visste.

Google är bra att ha och här är lite utdrag från vad jag fann.


*Konsekvenser av sömnbrist.

Vanliga symptom vid sömnbrist är trötthet, irratibilitet, sömnighet, nedstämdhet,muskelspänningar och huvudvärk. Sömnbrist har negativa effekter på immunförsvaret och försämrar förmågan att läka, sömnbrist kan också öka infektionskänslighet.

Otillräcklig sömn kan orskapa depression, humörsvängningar och ångest.*

Man läser på google, sida upp och sida ner om Avbruten sömn som en av de värsta tortyrmetoderna..

Tror jag det.


VEM I HELVETE
skulle stå ut med at få sin sömn avbruten flertalet gånger, OME ENS EN GÅNG!!!???
Det är ovärdigt och omänskligt.INGET JAG KLARAR AV ENS EN ENDASTE GÅNG!Men det kanske bara att vänja sig vid alla ljud...och oljud............som existerar i Stan.
 


När rädslor föds

Eller..när rädslor återkommer.

När det kryper, hoppar, darrar och skadeskjuts på insidan..
När pulsen rusar, timmar i sträck

När det enda jag vill

Är att ha en lugn vrå för at vila, koppla av, koppla ner....

När hörnet jag trycks in i inte längre är ett hörn utan en fälla...

När fällan slår igen och smärtan är oändlig.

Då vill jag inte mer.

Då är det på något sätt över. Tillit och tro. När kroppen styr impulser och instinkterna dött ut, när jag bara gör för görande skull när smärtorna inte ens gör ont längre.

Vad är då lönt?

Inget.

Inte något alls.

Hade jag varit vilse kunde jag köpt en karta.

Men

Kartor som i beskrivning för ännu flera sätt att vara, finns inte ens att köpa.

Jag ger upp.

Vänder mig mot vinden och biter ihop.BITER IHOP.


Jag är ju bra på det.


I alla fall.

 


Lönlöst

Man kan spotta på en sten tills den blir blöt...sen kan man lika bra kasta den i sjön

Eller


Ta bort stegen från den som faller, det kvittar ju om hon slår ihjäl sig.


Eller hur.


Ta det lugnt

Bör man.Även mitt i flyttstök.


:-)

När rädslor försvinner

När dom bara mattas av en efter en..när tryggheten ersätter de brännande svidande tårarna som jag burit så länge, när bitar faller och intager sin plats,när band så starka blir ännu starkare, mer förankrad, när gemenskap lägger sig som bomull kring hjärtat, när läppar möts och elden är konstant, när huden längtar för evigt och ögonen söker i varenda dammkorn, spår efter dig.

När rädslor försvinner, rinner av mig och dör bort, för att aldrig mera återuppstå, när stjärnor inte längre bara är stjärnor utan mål jag kan nå, tillsammans, med dig. När Ovanpå betyder Harmoni och undertill balans, när linjer så krokiga slätas ut till ett skratt, när månen som lyser, lyser för oss, gemensamt för altid i alla dessa dagar, som bara består av lugnet som sluter sig..

När Rädslor inte längre känns igen, inte föjs upp, inte analyseras, bara städas ut, bort, väck, när kyssar med tårar är positiva fina och varma, när ångest är borta och kunskap om livet, det riktiga livet så som det ÄR tar plats i mitt hjärta, när själen följer i varje steg, när själen följer i varje blick, i varje andetag och åt vilken sträcka som helst, När jag känner dig nära trots hundratals mil, när färden..

När färden ,med rädslor har ersatts

Av färden med kärlek som är djup trygg och rotad...

När rädslor dör, begravs och glöms bort...verkligen glöms och göms för att aldrig, något århundrade som helst, återuppstå..

När elden som brinner renat det negativa..när jag kan se det i dina ögon, ...just dina ögon..som alltid är öppna, klara och för mig att läsa, se och märka..

Att rädslorna försvinner för det finns inte längre anledning..

Att spara på att känna på att lida av

Ensamhet smärta och sorg, det finns inte längre någon anledning att känna efter hur jag mår för jag vet...och jag vet att du vet!

Så när det bara är jag kvar, och jag fortfarande står upp...med dig vid min sida, så kan jag stå så..för alltid,,,för det du ser är min själ och allt vad jag är och du ser hur de försvinner..du märker min trygghet..du anar nog också en starkare samhörighet..för varje dag som går.

Just därför detta...just för att det kan ske och ta plats..just för att du är du och möter mig a allt detta här, allt det som sker, med din nakna öppna ärlighet i allt vad du ger,när rädslorna inte längre får plats för du fyller mig med kärlek..

För att jag såg det i dina ögon den där dagen, för att jag visste det från dina ord innan dess..För at jag känner  av dig sedan länge men inte har mött dig, för att jag väntat i liv, efter liv och äntligen kom du, för att jag inte hade rum elLer plats för någon annan på det viset, som du tagit plats och tagit dig in, i hela mitt jag, för att jag visste direkt att du var den jag längat, längtat och sökt efter, just bara därför...för att rädslorna ej längre kan ta över..

För att din famn fanns där från första dagen, din kind och dina läppar, som tryggt sa, här kan du få ro, här finns jag för dig,

Jag visste det väl. mycket väl och jag jag har känt så för alltid, men rätt tid ska vara rätt plats och rätt dag ska falla på rätt datum.

Man kan kalla det mycket, som Koordination, symmetri, harmoni och balans, man kan kalla det precis vad som helst, men man kan också kalla det för
KÄRLEK !


Datum?

Är traditionerna mer integrerade i mitt lilla jag än vad jag kan ana?

Är det bara tiden i sig, nöjet i att trivas och ha det bra?

Eller är det helt enkelt så att suget kommer och går?

Idag vaknade jag och var toksugen på


LUSSEBULLE !


Å nu kommer jag att vara tokig tills jag får sätta tänderna i en pösig, ljummen, saffransdoftande och ljuvligt smakande bulle med minst 2 russin på.Snart är det JUL !

image128

Måndag

Är det Måndag idag?

Kan vi inte bara för enkelhetens skull säga så?

Klart det är Måndag idag.

Så känns det alltid dagen efter jag kommit hem efter en lång resa.

Ny dag, ny vecka i vardagen.

En helt vanlig Måndag.

Universums lagar

Så många kontraster på min väg. Jag studerar dem med fashination. Allt ifrån en Geisha som backar ur gemenskapen nästan krypande baklänges till en stor fet Ameriaknsk man med magen hängandes vid låren och med respekt lika stor som en nolla. En intenhet.


Geishan är fullkomlig respekt, och såklart vet jag att jag i mitt hjärta att även om det är en vacker syn, mitt i detta råa klimat ståendes på Hamburg Centralstation så skulle jag aldrig hålla med om eller kunna förlika mig med det människoförtryck som ligger bakom.


Den Amerikanska mannen här, i just detta nu symboliserar Disrespekt där han slår sig fram med sina armbågar genom grupper av familjer och skolungdomar, äldre och barn.


Som vanligt går mina tankar till att jämföra dessa två extrema personligheter med hästar.

Hur skulle denna morgon te sig i mitt liv om det var mitt i en grupp av hästar jag stod, om det var en Geisha och en respektlös som rörde sig i gruppen, och plötsligt blir min väntan på tåget mycket mer intressant.


Jag ser hur människor koordineras och koordinerar varandra, jag ser människor följa och följas, röra sig som Dominobrickor och vissa som bara står där i sitt eget jag, sitt eget lugn.

Fantastisk.

 På en plats som denna. De finns. De trygga starka ledarna. Inte ens den respektlösa skulle kunna rubba dom och mkt riktigt....

Han kommer forcerande och går rakt mot en av de stående men precis i sista sekunden vänder han och viker tvärt av i en annan rikting, jag kan inte låta bli att känna mig nöjd. Jag tolkade situationen helt korrekt.

Sen blir det ännu mer intressant, för plötsligt kommer mannen emot mig, Provocerande med sänkt huvud, blicken en bit ovanför mitt ansikte och han bara går. Rakt emot mig.


Jag tar ett djupt andetag och håller min balans, stående på mina två ben med fötterna en bra bit ner under jorden har han ingen chans, han känner det och blir förbryllad, jag ger honom aldrig chansen att se mina ögon men han söker dom desperat och på vägen rakt emot mig tvärstannar han plötsligt, finer en ledig stol och sätter sig tungt ner.

Tänkande kliar han sig i huvudet. Tar sin hand och för den över sitt ansikte. Slappnar av. Något stoppade hans framfart.Undrar om han någonsin förstår att det var han själv, när han inom sig fann något så viktigt som Respekt. En livsavgörande instinktiv känsla av att vika av på vägen man valt för att ge rum åt någon annan.Bra. Jag kunde nöjt konstatera att mitt arbete med hästar i lugnt förtroende kan fortsätta, jag vet än var jag har min kropp, mitt sinne och min själ.Bowling

Att ta beslut på en nivå som inte är personlig och privat är jobbigt men måste kunna hanteras.

Så..där åkte dom...

Jag hade bilden som käglor..får man ens skriva så...

en efter en

Som en städning igen...bara de som ska vara kvar finns kvar...

Det gör det inte mindre smärtsamt att face to face säga, DU, dina tjänster är ej önskvärda mer ....

men i positionen jag innehar är det min roll, att peka i olika riktningar...och så gjorde jag..och så blev det.POFF


Melodin "Börja om från början" ringer av nån (O)lustig anledning i mina öron.
Det var affärerna.

Resten vill jag inte ens tänka på.Tillit

Är något så skört..något så sensitivt...

Som en babys ansikte mot mammans kind..

Mulen i min hand....valpens skutt upp i mitt knä idag..Mina medarbetares tro på mig att jag gör det bästa av det hela..

Tillit...


Så lätt att krossa, fördärva, tillintetgöra.


Tillit.Aldrig mer.

Ärlighet

Även de små tingen, även de små frågorna, även det minsta lilla...

Ärlighet är det enda som funkar för mig.


Alla morgonpigga! Och alla ni andra.

Och alla ni andra....lusläsare..sjusovare..fisförnäma, avundsjuka, smygläsare, Vänner, Svartsjuka, kompisar, lyhörda, kärleksfulla, gnälliga, sura, glada,

ETC


Vad ska ni göra denna Söndag?

Eller


Vad har ni gjort denna Söndag?


Själv ska jag tas ner från en kulle bland moln, struktureras in i vardag bland storstadshus och stallar, följsamt peka ut problematiska områden samt ta betalt för min visdom.Hej och Hå.


Ord är bara en sammansättning

Jo så är det ju. Någon skrev och kommenterade så i min blogg. Jag vet, för det uttrycket är mitt eget som jag ofta använder..

Det är bara en sammansättning av stavelser, ljud, färger, känslor, mening och intryck och uttryck.

Meningar skapas med ord och det är precis här det tar form.

INFORMATIONEN.

Det finns inget i världen man hellre vill höra än gott om sin egen person.

Från vissa håll hör man inget alls, från andra håll får man höra mest skit, men från det håll som har betydelse, från den riktning som är viktigast av allt, om jag därifrån får ett endaste litet varmt ord...känsla..mening..så är jag den lyckligaste just här och nu.

Hur det är att få Ord, Meningar, Sångtext, allt blandat i en kärleksfull kompott serverad på guldfat till morgonkaffet..

Kan jag inte ens beskriva..

Det är vackert

INNERLIGT

FANTASTISKT

och


ovant...

Men du..

Jo jag börjar vänja mig..och jag tror på dina ord.

Du finaste DU.


Tack :-)


Distans

Tomrum

Avstand

Tid

SträckorLÄNGTAN

Dagens tankar

Idag tänker jag på ordet avundsjuka.

Tänk så mkt trubbel det skapar för folk, när denna Illusion av små fina bokstäver i en kombination bildar ett ord som kan skapa så mkt ont.

Varför sker det då hela tiden, hur kan det då komma sig att människor drabbas av avundsjuka?

Jo, när man inte ser sin egen kärna av glädje och värde, när man inom sig ej bär sitt jag med stolthet så att alla utanför kan skåda skönheten ens jag sprider...

När man ser efter andras förmågor, havande, görande, kännande istället för att lära sina sitt och sina egna, då är det lätt att falla offer för denna Illusion. avundsjuka.

Hur kan vi vara avundsjuka på NÅGON eller NÅGOT när vi alla kan skapa vår egen sanning, vårt eget liv?

Bara för att det inte funkade med dig...så kanske det funkar med mig?

Att vara avundsjuk för

ATT NÅGON ANNAN LYCKAS BÄTRE BEHÖVER JU INTE PER AUTOMATIK BETYDA ATT DU ÄR EN SÄMRE MÄNNISKA OCH DÄRMED MÅSTE HÄVDA DIG GENOM ORD FÖR ATT FÄLLA MIN PERSON.


eller?

Avundsjuka.

Löjligt.

Simpelt.

Och i mångt och mycket..

OROVÄCKANDE

Att människor faktiskt låter sig luras att använda, ta in och KÄNNA något så dumt när det egentligen

BARA EXISTERAR I VÅR SJUKA FANTASI.


Var NÖJD Människa med vad du har och om du inte har vad du vil ha så se för fan till att skapa det själv!

Inte längre

Så länge jag kan minnas, har jag när jag tänkt på mig själv sett mig som en ensam stående figur, dock med väldigt mkt ljus runt omkring.

Jag har aldrig förr tänkt på eller reflekterat över det då det varit den bilden jag haft av mig alltid, så det har varit helt normalt för mig.

Idag i en lugn stund mellan arbeten, slumrade jag till och fick upp bilden av mig. Jag blev plötsligt klarvaken och satte mig upp.

Bredvid mig i mitt ljus stod DU.

Lugnt och stilla, som en självklarhet.


Jag tror ML om du läser detta, så var det vad du väntade på? denna reaktionen att jag skulle vakna och förstå.?


Okok...Jag fattar vinken.


Och DU.......

Jag trivs med dig där, det är helt ok  ;)

Åka, Resa, Färdas,

Dock med hjärtat kvar, själen kvar, sinnet kvar, precis där, i din famn.


Löften

Kan ibland vara så enkla, triviala men...otroligt betydelsefulla...

Gissa hur glad jag var igår när detta Löftet infriades...


*Luta dig tillbaka och slappna av*.....Hm.....


Med tända ljus och stor förväntan...

145301-123


Fick jag JORDGUBBSTÅRTA som utlovat.

Och inte vilken tårta som helst i heller.


Efter mycket slammer i köket, X Antal svordomar samt mkt om och men,,,så lystes hela rummet upp här..

Med en styck Nöjd Man och en Jordgubbstårta Mänskligheten aldrig sett en liknelse till.

145301-124

!!!! Ord överflödiga!

145301-125

Enligt uppgift minst 5 kilo MUMS !

145301-126

Det blev mer än en bit kan jag lova

145301-127

Jo. Vi var bara två.......
Och gissa vem som ska äta rester nu ;-)

Jag borde veta bättre

Det är ju mitt jobb HerreGud, mitt yrke, min proffesionalism.

Kropps språk. Språk. Kommunikation.

Jag trängde mig, tog plats, Övertog situationen...jag borde veta bättre än så.

Det är inte ens min Zon, inte ens en Zon i Zonen har jag.

Det värsta av allt,

ÄR

Att jag hade ingen Jävla Aning.

Dumt av mig.

Korkat.

Men

SANT.

Ja jag borde stått undan och väntat på min tur. rättat mig i ledet och avvaktat.

SOM SIG BÖR.

Tydligen.

Inte ens en Zon i Zonen har jag.

Det är

Milt sagt Tufft.

Krävande

Energidränerande.

Jag råkade slappna av.

Jag råkade ta för givet att det fanns plats


JAG RÅKADE SLAPPNA AV

Men lär mig snabbt.

Kryper tillbaks till mitt hörn.

Väntar.

På en plats för mig.


MIG


Och kan bara försöka lova

Att det aldrig ska upprepas.


I alla fall...för min egen skull.

För så sårad

Om igen

Orkar jag inte bli.


Ja

JAG

För

Någonstans


Borde där väl också

Finnas en plats för mig.
Tror jagVaknade med en tanke

Sovit så gott i natt. sådär ni vet, man lägger huvudet på kudden och i nästa stund är det morgon och man är klarvaken.
Nåja
Vaken i alla fall

Tanken fanns där när jag vaknade, känslan, bilden och upplevelsen.

Om hur man blir sedd

Om hur man som BARN blir sedd och hörd

I drömmen som jag vaknade med var jag barnet

Mitt i en upplevelse

Mitt i ord som blev sagda

En rikedom från min barndom som jag minns så väl


Vi var fria att tala


Vi, jag och mina syskon fick alltid uttala vad vi kände och tyckte

Man kan tycka mycket om sin uppväxt, och det gör vi ju alla också, men just detta minns jag och idag kan jag se hur värdefullt det var

Att få tala fritt

Att bli lyssnad på

Att bli respekterad för sina önskemål

Att få ta, inse och känna på konsekvenserna av sina val

Inte alltid lätt och kul, men formade mig och mina syskon till väldigt självständiga individer.

Vi fick stå för det vi gjorde, i all ärlighet, inga lögner eller vita undanskymda ord för att skydda, världen för oss var ganska rå men alltid rättvis.

Och vi lärde oss, JAG lärde mig, att sanning är det enda som bör talas, annars kan man vara tyst.

Så formades jag som den individ jag är idag, att sanning är vad man talar något annat är inte ens att tänka på.

Det medförde också att jag var  TILLÅTEN  att tala och ge uttryck för vad JAG ville tyckte och kände.

Dock vet jag att jag var oftast tyst, för att jag behövde aldrig hävda mig, jag behövde aldrig bevisa min personlighet, jag var accepterad, respekterad för den jag var och det är jag ÄN idag av min familj.

Tänk, vilken  RIKEDOM!

Jag fick verkligen växa upp som den individ, med den personlighet som jag verkligen hade, uan att vara särskilt färgad av omgivningens egna personliga historier.

Naturligtvis tänker jag då, idag som den mamma jag är, att jag vill ge den rikedomen vidare, och det hoppas jag märks, att jag gör, för det är en så viktig beståndsdel i barnets utveckling.Låter ni era barn göra val och gå sina egna vägar?

Värsta som kan hända

Jag spottar och fräser, hostar och tårarna sprutar.

Jag har fått knäckebröd i halsen. FAN vad ont det gör, det rispar river och stryper mig, inifrån.

Sen tänker jag

Vad symboliserar detta?

Att ej kunna tala, att ej kunna ge uttryck för sina åsikter, att ej kunna framföra sin önskan UTAN ATT BLI DÖMD.

DET

Om något, måste väl ändå vara det värsta som kan hända. Vuxna som Barn.


DÖMER du andra för deras åsikter?

Lyssnar DU på dina barn och tar in deras önskan utan att döma dem för att du berörs personligen?

Lyssnar du på dina medmänniskor, din familj och LÅTER DU  Dem ha sina uttryck utan att för den delen försöka påverka dem?


KAN DU säga, att alla åsikter är välkomna, låt oss sedan göra det bästa av situationen?

INTE?

Varför?

Låter du dina medmänniskor ha Knäckebröd i halsen ?

Eller

Låter du dom harkla sig, spotta ur sig deras önskningar och försöker du ens förstå?


Tycker DU kanske om att ha knäckebrödi halsen?

Jag kan lova, helt baserat på egen nyss upptäckt erfarenhet


DET ÄR FAN INTE SKÖNTKarusell

Jag vill stoppa karusellen, som svindlande rasar runt i mitt lilla huvud, som fartfyllt låter mig ta del av dagars innehåll och ger mig insikt utsikt och för avsikt låter mig komma framåt..

Men

Jag hinner inte alltid med


att förstå vad som pågår

Och hur

Ska man då kunna

Ta till sig, låta alltet absorberas, förstås och inses...

När det bara snurrar vidare utan att fått en fast grund.

Jag vet att det är livet som passerar, jag vet att jag borde hålla fast, hänga kvar och bara njuta..

Men jag vill se, förstå och SEN låta gå..när det visat sig att jag VET..vad det handlar om...

Livet


Som är så skört samtidigt så tufft samtidigt så vist..

För det är ju så

Att livet visar mig hela tiden, ger mig små hintar eller för den delen, ganska så stora sådana...

Inte alltid av bekväm karaktär

Och det är just det, just här

Som jag befinner mig nu i mina tankar..

Bekvämt..

Jag önskar mig bekvämt, jag önskar mig lugnt, jag önskar mig skönt....kom LIV och ge mig detta! Låt mig vara värd just det, stoppa den vrålande karusellen som endast fräter sönder, tar hål och gör mig ont,

Ge mig det mjuka vaggande gungande omhändertagande

Så lovar jag

Att jag ska förstå

LIVET.


Hmmm....

I thought about you...at the same time as the radio played  "Soul sisters"  at the same time as you send me your sms, asking how I am.


Im ok, how are you?
Ibland

Är det lite jobbigt när man känner att man inte räcker till...

Idag

Just idag är det Måndag. Med energi som ska räcka länge, en hel vecka. På tal om vecka så lär den bli innehållsrik, så det gäller att hushålla med energin, eller komma på ett sätt att administrera den så att den förökar sig själv.

Det regnar idag, men vad gör det när allt kommer omkring, när värme finns att få och när solen faktiskt lyser ändå.

Det är en skön dag helt enkelt.