Lugn

Trodde inte det skulle ske. Trodde det var långt bort. Långt långt långt bort. Lugnet. det sköna, vaggande underbara lugnet.

Helgen är fortfarande i sin egna höga person..pågående och jag kan bara säga...vilken njutning! Vilken avlastning! Vilken känsla! att om så bara för en liten stund, få lov att vara i lugnet och få känna mig trygg och varm, Älskad och omtyckt.


Fredagen var skön, soffa och tv, bara sådär enkelt, som kan bli sådär...skönt. Lördagen var speciell, jag hade först känslan av att snälla, jag vill bara vara hemma, men förslaget kom och tanken tog form, klart vi ska göra något, klart att jag klarar av att slappna av även om vi går ut...så klockan 22 hade vi ett bokat bord och jag kunde, fortsätta njuta av den underbara känslan av värme och närhet, det var endast och fullkomligt fortsatt mys.


Väl hemma somnade jag gott och vaknade tidigt idag Söndag, och i skrivande stund vet jag, lugnet kommer att vara huvudsaken även denna dag, njutningen fortsätter och jag bara följer med.

Jag är lyckligt lottad ....  och jag Älskar..just Dig.


Dagens tankar

Ibland snurrar det på rejält däruppe, på kontoret. Tankarna virvlar och har svårt att ta form. Funderingar blandas och vävs in i varandra, som ett mönster, ibland ett mycket svårtydligt sådant, dock, någon slags form.

Dagens fundering handlar om egna ben. egna fötter. Uttryck som slits ut, nöts på många sätt, används oftast utan en tanke bakom vad de betyder.

Egoism blandas ofta in och misstolkas, negativiseras.

Dels undrar jag över uttryckssätt, hur det missbrukas, hur ofta det återskapas av individer utan att individen i sig själv har någon form av förankring i betydelsen.

Jag undrar över ord, uttryck och meningar, som skapas men sedan som återanvänds av andra för att det lät bra eller för att det helt enkelt fanns till hands, uttrycket var redan skapat, myntat, alltså var det prövat....godkänt (?)

När Individer börjar skapa sina egna ord och meningar, sätt att uttrycka sig på istället för att bara koipera, så skapas också den fria individen, den egna, individuella personligheten vari den egna sanningen ligger,

Och

det är precis här

Som en kommunikation värd namnet kan ta plats.

Att stå på egna ben, handlar inte bara om att vara självständig, det handlar om att skapa den egna fria personlighetens drag och grund, det handlar om att vara den man är utan illusioner eller omgivningens tro om vem man är.

När man tror på den personen själv, då, kan omgivningen också ta på allvar, att den du är är du och ingen annan.

Att luta sig på andra, förvänta sig saker av andra och att VÄNTA PÅ att andra ska göra si eller så, bäddar för problematik i den egna personligheten, då, om man vet vem man är, inte bryr sig ett dugg om andras görande, men man kan då i full utsträckning värna om den fria pesonlighetens varande och i detta uppskatta varandra och se olikheterna som positivitet och dessutom, vi kan ta lärdom av dom, istället för att bara kopiera dom rakt av för att det är enklast så. För att "så gjorde ju du"
Vet du vem du är? och om så är fallet, varför dömer du mig?Måndag

Ny vecka. Vad innebär det för er? Får ni automatiskt förnyad energi iom det är Måndag?

Jag hör ofta att "På Måndag" ska jag äntligen...osv...

Som en ny start i livet, en gång i veckan, ganska lustigt faktiskt...Ser ni det så?

Min energinivå kanske inte är att skryta med men mitt hopp om mänskligheten steg radikalt med helgen, då jag än en gång bevittnade alla dessa goa hästmänniskor samarbeta, kommunicera, peppa varandra etc, det är fint att få se och ännu bättre, härligt att få ta del av.

Min Måndag innebär några nya engagemang, nytt jobb och ännu mer jobb samt lite mer jobb. men det är ok, för det är för framtiden, det är för att det är kul, och det är för att den goda ridningen, träningen och utildningen ska få fortsätta i den goda anda som den startade.

Vad ni än bestämt er för att börja med just denna vecka, så önskar jag er stort Lycka Till!Så många goda människor

Det faktiskt finns! Och tänk, så lyckligt lottad jag är, som har möjligheten att träffa just dessa, få ha dessa i mitt liv, min närhet eller i alla fall i min omgivning.

Helgen har visat omigen, att sköt dig själv och skit i resten, nej, det funkar inte riktigt så, det som gäller är gemenskap, värme och kärlek, men ja, äkta kärlek pratar jag om då, utan falskhet svek och baktaleri.


Ni finns, och jag vet vilka ni är, och jag vet inte hur jag tillräckligt mkt ska kunna ge er, tillbaka, all den fina goda energi som ni sprider till mig, men jag hoppas ni förstår, jag är medveten, tro mig, mycket medveten och jag kan bara hoppas att ni känner gensvaret.

Trots mina stressade stunder, avsaknad av tid för er, diffusa svar, förvirrat uttryck, jag är, på insidan helt med.

Jag riktar ett litet Tack till er, ni är värdefulla.

Rekord

Rekordmånga läsare på bloggen igår...Intressant ;-) och trevligt med budskap som når fram ....

Helgen väntas bli fortsatt underhållande, precis som NI.Vad ni än tror

Och hur ni än känner det, så existerar inte konkurrens, det är i era förvridna små valnötshjärnor som ni fantiserar ihop sagor om, att jag skulle bli irriterad och spyfärdig.

Nu är det så, att vi lever fria liv och gör vad vi vill med dessa, jag som ni, så skitsnack och tal om att sno hit eller dit blir överflödigt, för mig kvittar det samma, jag har vad jag har, det kan ni aldrig få ändå, värdighet.

Tissel och tassel samt falska smil i mitt ansikte har jag läst igenom för länge sedan., jag vet vem som säger vad till vem och jag vet vem av er som är äkta och ej, det räcker för mig :-)

Jag kommer att smila tillbaka, men på insidan är jag iskall, och fullkomligt oberörd över era patetiska tilltag.

Ni kan aldrig, aldrig konkurrera ut mig eftersom konkurrens är den största illusionen av alla, men såklart...

Jag är och förbliver smickrad över ert intensiva diskuterande över mig...men nog borde ni hitta bättre saker att prata om?


:-)


Och du...jag VET.
!

Uttjatat ämne

Som om jag inte skrivit om det förr. Som om jag inte vänt på ordet, känt på ordet, upplevt det, krypit in i det, låtit det våldsamt överta min vardag, som om jag inte visste vad det var, är.blir.

Jag vet inte och kanske är det lika bra, men när den kommer, med full styrka, då känns det.

Ensamhet.

Men du som känner så många!

Mn du som har det så bra!

Men du som....osv osv.


Nej...inte alls så.....

Jag kan inte förklara det bättre än med ordet i sig.

Ensamhet.

Den enda skillnaden är...att....jag brukar...på något plan gilla det.

Nu gör mig ensamheten ledsen.

Ledsen som....som om jag hittat den känsligaste punkten,  i mitt inre, som om jag mött en stor sanning som värmt mig för en stund men som bara ryckts ifrån mig.

Ensam...på riktigt.

Kul grej, lite att läsa för den som vill.

Jag har startat ett miniprojekt. Allt intressant som jag diskuterat på bland annat  Bukefalos.com lägger jag nu upp på equiq.blogg.se


Detta för att få en översikt över mitt eget resonerande samt för att jag lägger en ny grund till nästa bok.


Välkommen in för att läsa lite och diskutera gärna, kommentera gära om ni vill!Hur känns det att vara Fru?

Dum fråga.

Egentligen.

Varför inte fråga:

"Hur känns det att vara du?"

Jag är ju inte likställd identiteten "Fru"

Jag är forfarande Carola, om än även lite "Thoor"

En titel säger mig ingen - ingenting. Personen, personlighten, mitt jag, det är vad som är viktigt.

Att vara fru är ingen som helst skillnad, känns inget som helst annorlunda, är inte det minsta mer kul, för det vi har, har från första stund, varit så stort att det redan då, fyllde mig med den fullkomliga känslan av att vara ett VI

Vi behövde inte gifta oss
för att bli Man och Hustru.

I alla fall jag känner det så.

Giftemålet i sig är för mig en symbolisk handling, en vacker promenad genom en skog full av löften som REDAN existerade, var signerade men här och nu OCKSÅ blev ett heligt förbund, då vi sa "JA" Inte bara inför Gud, Präst, Vänner ch Familj, utan också inför varandra   -OMRINGADE- av alla dessa.

Ceremonin var bland det vackraste jag upplevt.....ingen är gladare än jag, och visst, det är värdefullt att vara "Fru" men ännu viktigare, är, att få vara

VÄN

Viktigt. Vänskap. Trygghet.


-Fru Carola Lind - Thoor

VI

Ibland säger bilder mer än tusen ord. Ungefär så känns det här.


145301-119

145301-122

145301-121

Vet ni

Jag ska gifta mig idag.

Det är den 15 September idag. 2007. Brukar inte situationer som denna...kännas overkliga? Det gör det inte. Det är högst verkligt och "Här"

Känslan är lugn, behaglig.

Jag har en önskan idag.

Kärlek.

Låt dagen genomsyras av Kärlek, glöm bort habegär, avundsjuka, Hat och Hopplöshet, Alla ni som känner så, ersätt det med KÄRLEK, så ska ni se, det blir så, för jag vet, det blev ju så.

Vill ni följa dagen i kärlekens tecken, välkomna att ramla in på:

simonochcarola.se/15september.html


Färgerna som dominerar idag är GULD och LILA.

önskar er alla en underbar dag!

Sant

När man som mest behöver stöd, får man som minst.

Solen vaknade före mig

Några morgnar har varit väldigt mörka nu, såklart, det är ju höst, eller i alla fall senaste sena sensommar.

Nu på morgonen var solen redan stark, laddar den måntro?

Jag hoppas mig ha en klar överrenskommelse med Sol och vind tills på Lördag, mellan 3 och 6.

Önskan om en förgylld dag samt värme i vinden, står på min lista.


Den där listan ja.. 2 dagar kvar...2 dagar....2!

Nej, jag är fortfarande inte nervös, känner bara ett otroligt lugn, kanske jag drabbas av panik i sista sekund och får bli buren till kyrkan *s* vem vet, ...

Min klänning är klar. den är så sagoligt vacker,i en färgställning och kombination som kanske inte är det vanligaste, jag lär dock synas ;)

Det mesta är klart, ner till läppenna i rätt färg.

Solen lyser sig starkare för varje ord jag skriver, det blir en nderbar dag idag, som ska spenderas genom att samla ihop de sista trådarna, färdigställa viktiga detaljer och såklart, en runda ut till fyrbeningarna för dagens härliga stallstund.

Ett nytt kapitel

145301-118Ett nytt kapitel ska skrivas.

Men vad innebär det?

Och när man tänker efter, hur många berörs egentligen?

Jag funderade en stund på just det där, på hur många som berörs, och när jag lägger mina tankar åt det hållet inser jag, makten av förändring.

För tänk

Om detta inte skulle ske

Så skulle något annat ske

och

Likväl


vad som än sker


så påverkar vi otroligt många andra individer, som ett virus i en adressbok, så sprider sig effekten av mitt beslut, ett endaste, litet besut, den dagen vi sa JA.

Och så är det och så blir det,

Så tänker jag vidare

Är det mitt ansvar att tänka för andra, är det jag som ska hjälpa hur andra berörs?

Inte

väl

Alla får ta ansvar för SiG, bara jag kan ta ansvar för MIG.

eller hur.


Jag ser delar av allt som fogas samman men likaså bryts ihop, bryts samman och söndras.

Vänner som försvinner, vänner jag trodde jag hade som berördes, som av effekten av beslutet trängdes undan, valde att gå, åt andra hållet.

Effekter som oväntat, leder mig åt än nyare håll att vandra, gå på och tänka i, i banor som jag i min bekvämlighet aldrg trodde jag skulle behöva bry mig om.

Men ändå

Effekterna kvarstår, och dessa får man ju ta, såklart, vad göra liksom?

Om valet vore annorlunda och vi bestämt oss för NEJ

Hur hade effekten fortskridit då?

I sin vanliga rytm och takt med sin vanliga vänskapliga jargong och där under ytan, alltid kokande en bit av falskhet och hopplöshet som sa, om du gör ett annat val vänder jag dig ryggen.

Nja. Jag undrar jag.
Om det inte är lika så väl och lika så bra

Att bara följa livets ström, följa flödet i händelserna och vara nöjd med mina beslut som jag faktiskt tar själv för att jag vill så.

Och så får det förbli


TROTS


Effekten


och alla som berörs


För nog får det väl ändå vara


Upp til var och en

När jag nu skriver det här nya kapitlet i mitt livs bok

Om folk vill vara huvudpersoner,

Familjemedlemmar

Vänner

statister


ellerINTE ENS med på scenen som vi spelar på


våra spel


som i ovan nämnda ROLLER

Istället för att

bara vara

Vem vi är

och trivas med det.


Därför sa jag JA


För att jag trivs med det


Och effekten.....den effekten det skapar....

Är inte....för mig att bry mig om.

För jag har sagt JA

Till ett nytt kapitel

I MIN BOK.Framtid

145301-117

Vårda det som växer, Blicka framåt, planera framtid,många tankar som florerar.

Nu är det 8 dagar kvar. Nedräkning kan man kalla det...än är jag inte nervös, har bara en lugn skön känsla, massor av kärlek och omsorg.

Lärdomen om att fokusera positivt ....har jag tagit till mig. Lärt mig av och kommer att leva efter. Det som ska växa behöver just, positiv energi, för att slå rot, växa och blomma.

Det är min målsättning att lära mig av livet. Och så är det, det har jag gjort.

Verkligen.

8 dagar som sagt...i morgon är det...en vecka kvar.
Dax för förberedelser....

När allting är Bull

145301-116

Just det uttrycket kom över mig idag....sen slog det mig...att jag gillar ju det....

Bull...som i Bulls....

Dessa STORA djur med så otroligt mycket Power...men samtidigt så mjuka, sensitiva, kontaktbara och sociala.

Jag är verkligen förälskad i pojkarna som jag jobbar med.

Så...när allting är lite Bull....tänker jag på mina speciella vänner och inser...att Störst är inte alltid stort och Starkast är inte alltid störst.

Hur gör man?

När man vill skriva...i massor..med oändliga ord, i meningar som beskriver, men inte kan, inte har förmågan att placera orden i en följd som påvisar det menade innehållet...

Som att skrika..utan röst..för en publik som inte lyssnar.

Idag är det regn. Passande. Färgerna smälter samman med min sinnesstämning.

GRÅTT.Vet ni...

Om man har två glas vatten, ett i varsett rum, varav det ena får komplimanger ett par dagar i sträck och det andra får gliringar och skällsord unda samma tid, så kan man, om man fryser vattnet se märkbara skillnader i iskristallerna.

Det "positiva" vattnet har som vanligt vackra välformade iskristaller medan det "negativa" har söndriga deformerade kristaller.

Likadana experiement har gjorts med vitt ris....skillnaden är enorm..och skrämmande, det negativa riset blir svartgeggigt medan det vita förblir vitt.


Tänk på det idag, när ni väljer era ord, tankar, handlingar och gärningar!

Vi påverkar alla vätskor med vår inställning, tänk då på att kroppen är 80% vätska, det är alltså upp till

OSS hur vi mår!

Och upp till DIG

Hur du behandlar dina medmänniskor!

Tänker du negativt om andra, får det konsekvenser, vare sig du tror så eller ej, fast jo..det var ju din intention....

Men glöm intre...att ALLT slår tillbaka!Ha en trevlig dag!Mitt i natten

145301-115

Kan man se spökhästens framfart....det gäller bara att vara snabb med kameran *s*

Vilken natt

Stephen King...släng dig i vägen....när jag författar mina mardrömmar från i natt hamnar du bland barnsagorna.

Dimma...ärtsoppa när den är som tjockast......Hilly Billy syns ej till. Jag ser inte ens ut genom fönsterna.....regn.....kyla.

Dagen idag är arbete....Återseende av grupp...Certifiering, Lunch sen åka hit igen.

Klockan 22 sätter jag mig, eller ja, lägger jag mig på tåget och åker till Hamburg. Där vaknar jag i morgon bitti och därifrån åker jag vidare till Köpenhamn.

En fartfylld vecka väntar, samt en massa annat.

Dax att vakna...tror jag.


*Kaffe*