2008 - 2009

Livet


Året som gick och livet i sig. Så var det klart. Ett år ligger bakom mig som en souvenir, ibland märkbart som en ballast, ibland lätt att bära.
Det har varit ett tungt år. Slitsamt, märkbart ihållande slitsamt, men också ett glädjens samt sorgens år.


Processer som skulle synas i sömmarna, startade projekt som skulle granskas och ses över, prövas och godkännas, det Orangea året, ÄNTLIGEN är det slut, det har satt sina spår.


Edith föddes. Det var för mig den största händelsen, en fantastisk liten livsglad flicka som visar oss varje dag hur livet bör levas. Det räcker att titta på henne, studera henne en kort stund så vet jag vad jag behöver just nu. Oftast är det vila. Edith är en cool typ, en säker individ, lugn men fast i sin övertygelse att Universum snurrar runt henne. Hon bara  vet. Och vi får vackert följa, det blir inte ens några diskussioner.

Visst..vi provade att säga emot. Det la vi ner.


Edith vet. Vi gör.


År 2008


Jag tog beslut detta året som gör och ger enkelhet fortsättningsvis.


Succén med kurserna var total, om igen flera gånger har jag skrivit, Yes! Där satt den! Mycket eftertänksamhet och städande av onödig struktur har också tagit plats.


Jag sökte sedan många år ett projekt för Moder Natur att bli delaktig i, Flaminiafonden blev resultatet av detta sökande, arbetet här kommer aldrig att ta slut. Fint! Jag vill ge tillbaka till vår jord samt till våra hästar som berikar vår planet, något för att jag fått nyttja deras resurser hämningslöst.


Lindmetoden är stark, den är strukturerad, välplanerad och i bruk, sommaren 2009 blir startskottet för denna kompletta, holistiska energi-balanseringsmetod. Boken "Lind" släpps i samband med första utbildningen.


Equibalance är på kartan igen, i allra högsta grad som mitt, min energi, mitt görande, min filosofi, precis som jag, jag jag skapade det en gång lever det kvar och från mig kommer det nu en samlad skrift i ämnet. Cadmos är förlaget som ger ut boken om funktionell ridning och min syn på saken. Historiskt! Fantastisk känsla att få ha en liten microdel i ridningens historia, en hur när och var - bok som är både lättläst och inspirerande. Hösten 2009 är min ego - tid, när min fina ridhandbok äntligen tar plats i hyllorna.


Insikterna har haglat detta år, då tålamodet har prövats, insikter som om igen lett mig till min eget inre, min egen styrka i mitt görande och många !aha! "Det var så det var"


Många människor har färgat min väg, människor som berört, stulit, kopierat, inspirerat, trakasserat, filosoferat, älskat, hatat, lärt, försvunnit, kommit, stört, stannat, flyttat, ändrat, modererat, hjälpt, organiserat, bjudit, fått, tagit, och så massa vidare..


Människor som lämnat avtryck och människor som visat på hur vilse jag varit ibland, fått mig att söka mig tillbaka till min egen väg igen. Många namn att nämna, men, det behövs ej, ni vet vem ni är.


Michi o Ingrid flyttar till Sverige. Detta har jag knappt förstått än. Midas kom tillbaka, tillsammans med den kloka Indigo. De visste hela tiden. Det är när man ser det såhär lite i efterhand .. ganska häftigt att se alla beröringspunkter, hur allt synkroniseras efter hand. Vad som ska komma ur samarbetet med dessa två fantastiska kvinnor, det kan vi bara ana.


Beröringspunkter är väldigt intressant, vi går i cirklar, rör oss i cirklar, allt går och kommer tillbaka, energins väg är otroligt simpel om vi lär oss att följa dess struktur kan vi snart se mönster, som hela tiden binds ihop med andra mönster som i sin tur binds ihop med andras mönster och så är plötsligt nätverket ett faktum.


Allt kommer tillbaka, och vi kommer tillbaka till allt. Ett faktum.


Vi kommer mer och mer att förstå vikten av vårt ursprung, Vår ursprungsplan är den delen av oss, vårt Vi och vårt jag som vi behöver analysera, undersöka och framförallt förstå, för att få en klarhet i vem vi är varför och hur vi ska hantera oss, må bra i oss och gå vidare framåt på vår livsväg.


En annan intressant vinkel är..att jag ser människor kopiera mina mönster. En ren miljöfaktor eller ett Litet jag i deras försök att jaga plattformar och struktur som redan beprövats? Vad kallar ni kära läsare denna sortens individer? Mina tankar går lätt till Vampyrer, även om jag ogillar det ordet starkt, Kan jag inte låta bli att slås av likheterna. Energi som jag jobbat för, jag skapat, jag förberett, kommer någon annan och tar över, kör som sitt eget och helt utan skrupler, skryter med!


Märkligt. Men, låter enkelt, undrar bara hur deras karma ser ut? Hur slår sådant tillbaka?


Händer det en gång, så..ja ok, men 5-6 gånger, helt uppenbart och de försöker inte ens dölja det! Intressantast i alla fall är när dessa tre individgrupper sedemera slår sig samman i ett samarbete..då kanjag inte låta bli att skratta rakt ut, varsågoda kära Ni, jag bjuder på det ;)


Jag är jag. Ingen kan stjäla min hårddisk. Vi är inte där i vår utveckling än, och Ni kära vänner, får allt nöja er med att vara billiga kopior, hur man nu kan vara nöjd med det. Men, vissa kräver ju inte mer.


Happy New year! Jag höjer mitt glas, som förvisso endast i skrivande stund innehåller avslagen Coca Cola, men värdet i min skål till er kan lätt utläsas i densamma.


Att skapa sitt liv. Det har vi gjort alla fram till nu, vissa med eget blod svett och egna tårar, andra genom att stjäla och kopiera, och vissa nöjer sig helt enkelt med det som skapas till dem, vi är alla olika, jag är drivande, ledande, skapande, kreativ och väldigt, väldigt, givmild.


Jag ser människor på min väg som utvecklas, hittar sina jag, ser sig själva i nya ljus, avslutar gamla dåliga mönster, skapa nya bra, startar egna företag, avslutar destruktiva relationer, allt detta och ännu mer genom att följa metoderna från "Lind"


Detta är på samma gång såklart, häftigt, skrämmande och fantastiskt smickrande. Jag ser att det händer, jag läser, ser och hör om alla och allas resultat för att de följt den vägen de funnit på en av mina utbildningar och att få vara i den positionen är mer än vad jag kan beskriva i ord, så när jag ser på det såhär från mitt perspektiv, ser jag att även ni som stulit mina koncept och använder dem som era egna, era elever följer den energi som jag gett ut, alltså, mina ringar sprids och min filosofi, min livsfilosofi används av så många fler än vad någon kan räkna.

Konstigt jag höjer mitt glas då? Nej, det borde innehålla dyr Champagne som tack, för visst! Jag tackar, för all UPPMÄRKSAMHET jag och mina metoder får. Skål igen!


Men nu gillar jag inte champagne, till min mans stora förfasan, men jag gillar såklart att bli bekräftad och det kan man ju lugnt säga att jag blivit och blir. På alla sätt.


Har jag då ett perfekt liv själv? Jag skrattar till när jag tänker på det, så många sådana frågor jag fått, och så många gånger jag hört, "Men hon är ju bara en helt vanlig människa"


Ja?


Ne mitt liv är inte perfekt, den dagen blir min sista dag och då uppgår jag i den vita nivån för att aldrig mer behöva träda ner på jorden igen. Så enkelt är det.


För att undervisa och för att kunna lära ut något måste man skapa och skaffa sig erfarenheter, annars skulle mitt liv ej ge möjligheter till vare sig lärande eller givande av lära. Hur skulle det se ut? Om fröken inte hade något att säga?


Nej, såklart, vi har alla våra umbäranden, så och jag, för att förstå livsmönster måste man ha upplevt dem, för att hjälpa andra att räta ut den krokiga vägen måste jag ha rätat ut min egen först, är det inte egenupplevt, är det inte möjligt att lära ut. Genuint.


Därför förundras jag också, hur man kan lära ut någon annans lära när den inte är i sitt eget jag, på den egna livsvägen skapat och i den egna konstruktionen befäst som en sanning, upplevd, genomlevd och fastställd. Lycka till....liksom.


Nåja, mina ord är nu många och jag vill inte bli långrandig, jag vill hylla det kommande året genom att tacka för det som gått, Orange blir gult som snart ska bli grönt. Och jag längtar.


Min längtan är stor och min strävan likaså. Mina planer att vara hemma mer blir ett faktum och mitt skapande kommer att öka lavinartat, det blir fler böcker och mer "Lind" Det blir lektioner i eget ridhus och det blir Ridning för egen del. Det blir fler resor till värme och det blir mycket mer familj. Min Familj. I lugn o Harmoni.


Lugn. Och Harmoni. Samt. Kärlek. Samt Överflöd av allt det jag önskar. Just Nu.


Min  beställning till Kosmos är enkel. Jag önskar att allt det jag önskat nu tar form, på för mig allra bästa vis och kommer till mig när jag som bäst behöver det.


Mitt liv är och ska vara ett flöde av goda ting, positiva upplevelser, starka vackra fina känslor och glädje, lycka samt mångfald.


Uplevande, resande, trygghet, säkerhet, sundhet, rikedom, kärlek, styrka, kreativitet, sinnen, struktur, lugn, balans, energi, medvetenhet, ALLT på en och samma gång!


TACK ALLA SOM FÖRGYLLT MITT 2008!


Välkomna åter i mitt liv. Välkommen åter, mitt liv.

Ehum...Cypern.

Jag slits mellan att ha massor att skriva samt inte ett dyft att komma med.

Egentligen vill jag bara lägga mig ner ligga kvar o sparka mig trött.

Vad är det för en jävla skitkultur, suputkultur, turismkultur, vad är det för en jävla kuliss som presenteras som den största av illusioner, GÅR FOLK verkligen på detta?

Betalar man 30 papp mer än en gång för att åka o mötas av detta superytliga snusk?

Ja men såklart, Benidorm på 80 talet slog ju allt, men detta är...haha...jag, Carola...saknar ord.

Bilder?

Jovars. de kommer.


Nej. inte ens vädret är bra.

Men!!

Vi har det bra, i all sunk, äcklig mat, äckliga människor, äckliga bussar, äckligt vatten, så har vi det mysigt varmt skönt roligt fint OCH

Insikterna haglar.

Dock har jag berikat mig med ett par LILA lackstövlar. de BEHÖVDE JAG.

Dax för sista restaurangen att utforska. Har inte de god mat så är de kört, nu har vi ätit pommes o omelett i snart 2 veckor. JAG får SPEL!
:-)
Måndag

Dax att packa. Åker snart.

Jag önskar er alla

EN RIKTIGT GOD JUL O GOTT NYTT ÅR!!

Kopierad

När någon går in o kopierar ens liv rakt av, vad visar det?

När någon puttar bort en åt sidan och tar över ens vänner, arbetsplats, arbetsuppgifter, företagsnamn, ideer, arbetsstruktur, tankar, ideer, etc etc etc.

Ska man bli smickrad då?


Ska man bli rädd för individens sjuka beteende?

Ska man stilla luta sig tillbaka och le, njuta av uppmärksamheten?

Ska man inse att man är så jävla bra att flera andra måste kopiera en?


Hur hade Ni, kära läsare reagerat?

Söndag morgon

Idag är en speciell dag. på många vis. Ett möte som tillkom lite sådär impulsivt ska bli väldigt fint att få åka till.

Hästarna har fått sova i helt rena lakan inatt, jag och tjejerna tömde ur halva boxarna igår och bäddade fint :-) De har nog sovit som prinsar allihop...

Jag kanske ska packa? Vi åker i morgon, hur skönt är inte det då?

Julafton igår resulterade i en hel del glädje för oss alla, främst för att Texas var hemma och tvättade våra ansikten allihop, så tomt det blev när Julia åkte hem med honom igen...

Edith visade en ny sida igår..."Får inte jag vara i centrum så ska ingen vara det" Och vrålade sig Ilsket igenom julklappsutdelningen, efter en stund tvärsomnade hon i mina armar, tom. för arg för att äta, jisses, vad månde det bliva av detta barn. Hon vet sitt värde!

Dax att åka till pållarna...sen är det bara att klä om och åkatill Trelleborg.

Många häpna miner lär det bli.Slappna av och släppa

Det är dax. Att släppa. Allt. Att vara. Att bara endast och särkilt..vara. I mitt jag. stilla. Mitt i. Lugnt. Och bara skåda. Havets linje. Vattnets krus. Palmens böj. himlens blå. Bara känna. All stress rinna av. ner. bort. ut. städa gammalt. öppna för nytt. Känna Ediths lugn, höra henne jollra, se henne le, se henne få brunbrända ben och rosiga kinder, se Simon dyka le och ....sova!
Uppleva, resa, historia, antikt, gott, mat, äta, njuta vara vila, skapa? Kanske skapa. förmodligen skapa lite?

För att jag är värd det.

Efter graviditet och full tids sysselsättning sedan...1½ år...


Äntligen.

2 veckors tystnad

I stillhet.


Efter den 7 Januari drar vi gång för fullt med våra nya planer.

Inget kommer att bli sig likt. För någon.


Till Alla..

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!Vem stjäler en barnvagn

Ja det är dagens fråga.

Vem går rått in och tar en barnvagn, vad är det för en person som kan tänka sig denna handling?

I mitt tycke en mindre bemedlad individ, socialt missanpassad och minst sagt trögt tänkande stackare.

I VILKET syfte det än månde vara, att det stod i vägen, att den var värdefull på grund av sitt innehåll (Renskinn och vackert lapptäcke) eller alla andra grejer som låg i nätkassen, det kan kvitta lika.

Att stjäla en barnvagn om än för två dagar, det gå ej icke och inte, på något vis hem hos mig.

Denna markering eller ångerfyllda handling, eftersom den bara behölls i två dagar, nästan tre dygn, visar på ett sjukt tänkande.

Du som stal vår barnvagn, höll på att bli skyldig till även mer, eftersom vi ska resa bort och behöver JUST DEN vagen så hade vi redan sett ut en NY för 3000:-

Vem skulle stått för den summan?????????????????????????

Nu HANN vi inte hämta den nya barnvagnen, och eftersom VÅR (Inte din) Barnvagn nu stod mitt framför porten att snubbla över mkt lägligt precis när vi kom hem i natt, så SLIPPER vi ju KÖPA en NY ...

OM vi nu hade gjort det skulle vi ha plats till en till, men det är ju klar, det är kanske bara att HYRA ett förråd till.

Men SÅKLART!

TACK för din NOBLA handling, vad den ÄN grundar sig på är VI naturligtvis TACKSAMMA för att du lämnade tillbaka VÅR vagn.


Hur är det kära läsare?

Brukar ni springa runt o plocka till er sådant som INTE ÄR ERT?Trevlig Lördag så här i sanna juletider!

äta mer och tappa vikt

Drömscenario? Bluff? Trams?

Om det vore så, vad gör vi då av alla de "fantastiska" bantarknepen som existerar?

Kasta dem i sjön säger jag bara.

Ät mer, o tapa vikt, finn din IDEALISKA-EGEN-IDENTITS-VIKT med CBE!

Under den andra delen av CBE lär sig eleverna att öka förbränningen genom mental målbildsträning samt vikten av att äta mer så att kroppen tror på att den har mer att förbränna.

Att äta mindre ger impuls åt kroppen att hålla igen förbränningen, sakta ner och spara på de resurser som finns!

Hur gör man då?

Några enkla metoder utan att behöva gå igenom utbildningen CBE kan vara följande:

Funktionell träning ger alltid impulser till hjärna och kropp att balansera sig.

Funktionellt tänkande är A och O.

Funktionellt görande är livsviktigt i den grad att du förlänger ditt liv, ökar kvaliteten i ditt liv och stärker den delen av dig som automatiserar kroppens eget byggande av allt det som är viktigt. Tex. muskler och immunförsvar.

Under del 2 i utbildningen som tog plats förra veckan lyckades vi bli av med en hel del kilo, enom att tänka annorlunda och att äta mer. Ganska häftigt att se så snabba resultat!

Genomsnittet av de som ville gå ner förlorade ca 2 kilo. Det roliga är att det märks per omgående, man blir hungrig, måste äta mer, vill äta nyttigt, vill röra på sig, får mer energi, och på samma gång, går ner i vikt.

Något annat att göra är att VETA var man vill förlora kilon och var man vill behålla kilon, eller gram. Alltså att forma kroppen precis hur man känner att man vill ha den. EJ efter samhållets sjuka normer utan efter DIN EGEN identitets norm.

Så lackar det som bekant mot jul, håll inte igen! Skäms inte för det ni äter! Håll inte igen för att reta er på att ni inte kunde smaka allt, vrålät inte och ha ångest efteråt, ät istället det kroppen vill ha, må bra idet och var nöjd med din konsumtion!

Öka förbränningen genom att lägga in något funktionelt varje dag, text 20 min promenad i rask takt samt att forma kroppen med din tanke...HÄR vill jag förbränna, HÄR vill jag behålla...

Ställ gärna frågor här i bloggen och skriv gärna och berätta hur det går!

Själv har jag tappat 5 kilo på 3 veckor och det ska bort 5 kilo till.

Lycka till!

Energi

Så var vi då där, dagen efter en historisk händelse och många är det som fortfarande inte vet vad som hänt.

Jag ser det hela ur flera perspektiv.

* Energi. Det kommer att frigöras massor av ny energi. Jag vet att energikretsloppet är ett slutet system, men och och, samt tills, en frekvenshöjning sker, då har de som har öppna kanaler möjlighet att få sin energinivå höjd. Och så blir det. Kände ni igår eller nu under några dagar att ni orkar mer, sprudlar eller helt enkelt är mer kraftfulla så beror det sannolikt på frekvenshöjningen.

Många barn mådde dåligt igår, magont yrsel och vilsenhet har det pratats om, varför det var så har jag ingen aning om. Än. jag har lagt ut frågan och väntar på svar.

*Epicentrum för skalvet visade sig vara på Östersidan av Skåne. MK spännande i mina ögon. Jag älskar det området och var det inte du..Helena Andrén Niemi som tyckte att jag skulle bosätta mig (Oss) där och var det inte du Nettan med Kristall som bara för några dagar sedan sände mig en länk med ett hus...*skrattar* Man kan undra varför..
Vad jag vill ha sagt med det svamlet är..att Frekvenshöjningen för det gula året skedde på Skånska Östsidan, när det kunde, ha skett precis var som helst i världen. Fränt tycker i alla fall jag.

Ja...vår moder talar..naturen måste ruska av sig, rätta till sig, räta upp sig och rena sig och höja sig då och då, hon talar, berättar, visar och ibland till och med pekar, men ser vi? nej. Frekvensöjningen är dessutom för tidig, runt den 4- 6 januari skulle den komma enligt min vetskap. Gud vet varför det blev såhär. Man kan ju fråga. Om man vill. Me vill vi ha svar? Vill vi veta vad för elände vi egentligen ställer till på den här jorden?

*Frisläppt energi går ej att köpa. Frekvenshöjningen och dess frisläppta energi går ej at manipulera, stoppa, stanna av eller hindra. Fränt det med eftersom människan i sig tror sig kunna allt. Men vår Moder är stark och bastant och gör precis vad hon vill. Det är respekt tycker jag.

Mycket kan man köpa om man har pengar så det räcker och blir över, men aldrig kan man köpa kontrollen över Moder jord, och är pengar då så viktiga?
Ja såklart att de är, i de samhälle vi valt att bygga upp och leva i..så är det mkt mkt viktigt.

Eller?

Kanske något att fundera över.

Fick ni utökat energiförråd? Berätta gärna! Bertta gärna också hur ni tänker nyttja tillskotet som är så mkt mer värdefullt i den egna resursen av möjligher att vi inte ens kan mäta det!


Trevlig Onsdag önskar jag alla!

Idag är det PreChristmasPresents i Falkenberg....det ser vi fram emot!!!  

Moder NaturNär Moder natur talar...så är det för att skapa balans. Vi tar det som om det är något fel, såklart är det så, i våra liv.


För Moder natur är det såklart ej så..hon gör allt för att skapa och upprätthålla balansen, den balans som vi tror att vi, människor skapar, som i sig..egentligen är den högsta formen av obalans..annars skulle det inte behöva ske naurkatastrofer...som än en gång. ..för oss är en katastrof..men för vår Moder...ett sätt att skapa balans.


Ur kaos kommer balans..


Så är det..från svart till vitt.


Hur vi ska använda oss av det i vårt eget liv, hur vi ska integrera det för att lära oss om Naturens balans och hur vi ska balansera upp våra egna liv.


Jag måste säga..att jag välkomnade skalvet.


Varför?


Ytspänningen själsligt, sinnligt och kroppsligt ...strukturellt kosmiskt, socialt, universellt, på alla vis har varit fruktansvärt jobbig den senaste tiden, kanske till och med det senaste året.


All spänning som byggts upp påverkar alla individer på olika sätt och ja, spänningen i luftrummet har vi alla känt av men det har visat sig som en lätt irritation till ren aggressivitet.

Jag kan bara tala för mig själv men jag tror att vi alla har känt av det.


Och..välkommen till det gula året, vilket inträde va?!


Det gula året har trätt in, det är ingen tvekan om saken, året då styrkan ska stärkas, men också året då vi ska känna igen vår egen styrka mer, såklart, då måste ju ytspänningen bort.


Moder natur är här, fysiskt endimensionellt, vi har mest varit påverkade tvådimensionellt, sinnligt, vilket kommer att ge avtryck för alltid, tredimensionellt, själsligt.


Jordbävningen kommer att medföra mer än ett skapande av balans, mycket släpps lös i luftrummet i och med en balansering, virus, nedsättning av immunförsvaret, bakterier, alla sorters fysiska åkommor, dock har en lättnad redan skett mentalt och det kommer att visa sig, fler fysiska sjukdomar ett tag framöver. Epidemier och nya muterade konstigheter, men en lättnad mentalt.


Hur många var det inte som mått dåligt och som bröt ihop i natt? Hur många var det inte som kände på sig sinnligt att något brast?


För människan är det alltid riktat först inåt sen direkt utåt, "Jag är.. men det är någons fel" Och nu var det Moder natur som höjde rösten. Vi trädde in i n ny fas. Inte negativt alls, tvärtom!


Gult är färgen, gult är ljuset, gult är styrkan, gult är detta kommande årets balansfärg!


Känner ni er yra? Lätt  illamående? Trötta eller helt slut efter detta utbrott?


Det blir som en lättare bakfylla, en störning på balansnerven, en suddighet som alltid när Moder natur talar, känner vi av det sinnligt och fysiskt. Det kommer snart att lägga sig, tona bort då vi vänjer oss vid den nya frekvensen, för det är precis vad det handlar om. En höjning i frekvensen.


Nu går vi mot det gröna året. Gula året började med ett brak...nu kan det bara bli..lugnare, tryggare, finare, vackrare.


Trevlig Tisdag alla, berätta gärna om ni också känner av frekvenshöjningen!

Jordbävning

Dagens rubrik i alla bloggar?

Säkert så.

Obehagligt var de i alla fall...

Länk:

http://www.expressen.se/1.135358


Kände ni av det?Julens ensamhet

Den värsa högtiden att vara ensam?

Jag tror det.

Alla som väntar på mail

Får vänta ännu lite längre...de ligger alla i min utkorg och om One kan hjälpa mig idag så kan jag äntligen få iväg alla.

Söndagens gatlopp

Det förvånar mig att det inte var huvudrubriken idag.

Två systrar brände upp skorna genom sin jakt på en balklänning!


PUST!


Jag gjorde det digra misstaget att säga JA till min syster när hon frågade om jag ville följa med o kolla på en klänning på Söndagen...som igår...

Jag visste ju egentligen att det skulle ta en ände med förskräckelse.

Jag VISSTE att jag hade MASSOR av telefonsamtal att ringa...men jag är ju världens bästa syster så...

Vi började på Mobilia, som tur var tog jag och Edith bussen dit.

ALLA affärerna och två timmar senare hade syster inte hittat ett skit, jag däremot tröstshoppade i varje butik i min ångest över att behöva vara där mer än en sekund till.

Plötsligt gjorde hon en helomvändning och sa..VI GÅR TILL TRIANGELN-NU.

Ok ok...det var bara att hänga på, hon är en meter kortare än mig men går fortare än fan själv så jag fick småspringa brevid henne för at ha en chans att var tredje steg uppdateras med hur arg hon var för att alla skitbutiker på mobilia ej hade någon, alls, klänning.

Väl på Triangeln var jag lugn, de har tre tingel-tangel-klänningsaffärer där och eftersom det är en POLSK bal hon ska på så...inga problem alls! Var jag dum nog att tänka.

ELLER HUR.

ALLA affärerna och en äcklig bakad potatis senare sa jag lite försiktigt....hur skulle det vara om vi kollade på Camilla?

DET skulle jag aldrig sagt!!!

KÄRRINGA - AFFÄR var vad som västes fram och en NY runda in i alla tre tingel-tangel-klänning genomfördes .... denna gången med en ångestprövning av alla klänningar som skulle kunna passa  ....

Eftersom ingen passade och måttet snart var rågat vågade jag smyga fram det en gång till.....

Camilla?


Hm...jajadå  men det är ÄNDÅ en kärringa - affär...

Ja sa jag men tänk? Om de har en klänning ;)

Och se på fasiken om jag inte hade rätt ändå, som storasystrar ju alltid har...

Bippa hittade en jättefin svart klänning som satt som en smäck!

Jag kan lova att jag var den som var gladast även om klänninghelvetet hade kostat mig en hel del ångestshopping i rena farten!!!

Glad lillasyster:

Pust vilken dag! Och då har jag ändå inte nämt Teliahistorien, Syrrans dator och den äckliga maten.

Det får bli i ett annat liv.

Ridkurs i Gnesta!

Dax att planera vårens Ridkurs i Gnesta! Intresserade vänligen maila!Fokus på NU

Ja såklart är det Julen jag har fokus på nu, att packa ner sommarkläder, att plussa på förbränningen lite extra så att de ssta kilorna bara raaaasar av mig (Önskan) samt att lösa allt praktiskt med hästar hund och katter.

Men rent arbetsmässigt planerar jag redan för nästa kurs som är nyskapad utifrån gamla ideer och tankar.

Ursprungsplanen, i April i Östersund.

Wow...den kursen blir succe, det vet jag redan, den känns så otroligt inspirerande att skapa så jag får som elektricitet under huden bara jag tänker på det.

Ursprung..är huvudfokus...så häftig känsla...var har vi vårt ursprung?

Kroppsligt? Själsligt? Sinnligt?

Den kursen får ni bara inte missa...det kommer mer info lite senare.


*Fredag Lördag Söndag

Hemvägen var enkel, Maggan och Eline hjälpte oss ner till tåget (Tack snällaste rara Ni!!! ) Väskorna var några till antalet *Hostar och rodnar*


*Obs...det står en spegel bakom väskorna ;) *


Men vi fick plats i kupen, dock var de gränsfall...
Fast man betalar för tågets dyraste kupe så kunde jag glömma att använa duschen, vattnet kom ej fram och frukost skulle man gå och hämta själv i bistron....ok?? jaha?? det är bara så i detta landet, i Tyskland får man ALLTID frukost i kupen.

Efter att ha ringt en timme på konduktören på morgonen så kom det en äldre kvnna som var supergullig så hon hämtader kaffe till mig, precis när jag var nära at ge upp o hoppa av tåget bara för kaffets skull. Duschen kunde kvitta lika, vatten har jag hemma.

Jag gjorde ett tappert försök att hitta bistron men med Edith dinglande från en arm och osäker på riktningen så gav jag ganska snabbt upp.

Gud vad jag bara ville hem!Edith höll show hela resan...Sötaste strumbyxorna...alltså godnattdax :-)Sen sov vi som två prinsessor..Helt ok frukost som snälla damen kom med :-)Är vi hemma snart undrar Edith?På väg in på Malmö Centralstation...

Och så äntligen hem...resan har varit prcis så underbart härlig som den alltid är till Östersund, TACK än en gång alla Ni och ett extra stort Tack till
Helena Andrén Niemi för din fantastiska Organisation!

Väl hemma så satt jag upp Ediths Hoppgunga som hon fick av Magnus o Nina..

Hihi..TjohoooLördagen bjöd på en mysig stadsrunda där v hälsade på Simon på Södertull, han står där på Bron och säljer Glögg i olika smaker, missa inte det om ni är i Malmö och strosar!

Hemma igen packade jag upp och donade lite,rensade ut alla Ediths babykläder som är för små, slappade och tog det lugnt. Landade.

Idag är det Söndag, det innebär att Moa gosunge kommer ikväll, Gud vad jag har längtat efter henne! Det innebär också att Kära syster kommer med sin nya dator som hon REDAN lyckats proppa full med virus (Haha, smidigt) Så där får storasyster rycka in.

För övrigt ska jag landa ännu mer och lite till och i morgon sk jag ÄNTLIGEN pussa på mina hästar.

Ha en skön Söndag alla!Så var det slutÖstersundresan lider mot sitt slut och som avrundning var det julfest och luciatåg på NBV. Edith passade på att charma precis alla.
Tjohoo Hejdå allihop, vi ses nästa gång! Tack Camilla för hjälpen med bilderna!

Och

Tack allihop för två fantastiska veckor!

Fredag och Jultankar

Utedag, sista dagen på CBC..stallbesök och frysa häcken av sig.

Certifieringen igår gav ett tiotal nya coacher till östersund, CBM och CBE.

Listan på de nya Coacherna kommer snart på hemsidan för er som vill ha hjälp av supercoaher i bland annat Östersund.

På vägen hem fastnade jag vid denna vy...Som i en saga...fantastiskt vackert!

Nu ska jag dricka mitt kaffe och packa mina ting, ikväll går resan söderöver och i morgon förmiddag är vi äntligen hemma igen.

Det blir en vecka med julstök, på ett mycket annorlunda vis!

Vi har inte flickorna hemma hos oss i år på självaste Julafton, det medför att ingen av oss vill vara hemma och då vi tydligen bara har släkt på ett håll numera så ska vi ha minijulafton någon gång i kommande vecka med den andra delen.

Naturligtvis är alla som vanligt alltid välkomna till oss, vi utesluter ingen. Helst i juletider där familjen är viktigast och barnen är de som ska föra traditionen vidare behöver vi vuxna se över våra egna dåliga sidor och se till att sammanföra varandra istället för att splittra varandra.

Alla ni som läser, och jag vet att ni är många, (Jag har läsarrekord vecka efter vecka) Hur tänker ni på julen?

Jag är nyfiken på vad det egentligen har formats till att bli för en tradition? Vad är det som är av vikt och vad är det ni ger vidare till era barn?

Edith bryr sig inte så mycket, hon skapar band med alla som är vänliga mot henne, hon lägger ansikten, röster och rörelser på minnet nu, hon samlar info om alla hon möter för att minnas till senare tillfällen, i de stunder jag studerar henne undrar jag över om hon egentligen lider av bristen på familj, och tänker...nej...såklart inte. Alla andra som bryr sig om henne är ju av vikt, det är de som lämnar avtryck i hennes lilla liv, Som Alla snälla tanter och i synnerhet Line, tant Anki och Tant Helena nu under dessa två veckor. Det sätter ju sina spår!

Alla barn behöver vuxna förebilder, alla barn mår bra av flera fina vuxna som bryr sig om barnet, även om det inte är dagligen så skapas kopplingar i tidig ålder, men Edith är lyckligt lottad med många ANDRA människor.

De tjejer som vuxit upp med och vant sig vid människor som sedan inte längre finns där, för de är det värre, här snackar vi alltså förlust!

Barns behov av vuxna är så långt längre viktigt än vad vi kan föreställa oss, det är deras hela trygghet.

Jag köpte en ny bok igår.

Den ramlade över mig.

Starbrow.

Jag är fullkomligt ovetande vad den handlar om men misstänker att det är spirituellt då det var i Helenas lokal jag hittade den, men den är på Engelska och Phuu...så svårt jag har att läsa Engelska böcker!

Den kändes viktig så den hamnade på köpelistan direkt.

En annan tanke jag har ...även idag...är beröringspunkter.

Alltså saker som sker som kopplingar i det nätverk vi lever som kallas LIV.

Har ni märkt av dem? känner ni till dem?

Det är OTROLIGT fashinerande när man börjar studera dem och bena upp dem.

Genom att känna till dem, följa upp dem,. förstå dem och acceptera dem som ett faktum ska vi nu i ett experiement finna vårt nya boende och det är så superspännande att göra det....inte bara tillsammans utan på ett medvetet sätt tillsammans.

Kommunikation.

I veckan som kommer ska jag och lilla Gos ha en Egodag, hon vet det inte än men det är på tiden och jag känner att jag saknar ihjäl mig efter henne, de växer så fort de där barnen, plötsligt är de vuxna och utflugna, då är det så dax att vilja umgås, då har de inte tid..med oss...och då får vi tillbaks allt vi gav dem.

Lycklig Fredag önskar jag ALLA!
Torsdag

Lycka.

Genomslagskraft.

Beröringspunkter.

Succé.

Vänskap.

Förståelse.

Packning.

Städning.

Organisation.

Planering.

Sömn.
Mail från mig?

Alla ni som väntar på mail från mig...ha tålamod. Mitt mailkonto bråkar.

Ska förhoppningsvis lösas under dagen.


/Carola

Får man byta namnpå djur?

Vad tycker ni?

Om ni köper en häst med ett namn som inte alls tilltalar er, kan ni tänka er att helt byta namn på den då?


Jag är kluven.

Splittrad.


Men väldigt glad ändå


:-)Djurkommunikation

11 år med samma kurs, från en helgkurs till 3 steg á 2 dagar till den nuvarande varianten i 5 dagar, men precis samma innehåll som 3 stegskursen.

Utbildningen jag skapade för 11 år sen håller, på minut och på ord, samma mönster och struktur.

Det gör mig så glad att se att den fortfarande används, att den inspirerat så många nya djurkommunikatiossystem, att vi i detta ha utbildat upp till 500 kommunikatörer per år ibland, att det idag på marknaden finns så många seriösa utövare och jag känner att japp, det har jag en liten del i ;)

CBC - Complete Balance Communication..

Inne på sin andra dag idag. Spännande värre, idag handlar det om Distanskomunikation..hur kan det fungera?

Många ögonbryn kommer at höjas idag, många skratt höras och kanske någon tår fällas, resultatetn kommer att som vanligt, Förbluffa.

*

Tomtefars arm har gett mig krokig nacke, jag har sovit som en gris på hans arm, med resultat kroknacke som följd.

Men det var det såklart värt.

Gårdagskvällen spenderades först på Backfickan, svindyrt men ljuvligt god mat, sen pulsande hem i snön för att halvsomna i soffan.

Nu gott kaffe och snart kurs.

Ha en skön Tisdag alla!

Måndag

Sovit gott...på Tomtefars arm, vaknar utvilad och med en god kopp kaffe i handen är livet inte så pjåkigt alls.

Nu ska vi ut o plumsa i snön., stor frukostbuffé väntar, Edith ska få äta sin första riktiga frukost genom att sitta med vid bordet. (Hoppas de har barnstol)

Jag fick fina julklappar igår, Tomten kom tidigt i år!:-)

Jamtli Julmarknad

Hemma igen efter en supermysig stund med Annica, Mats o Freddy. Kallt som satan men helt klart värt is i tårna att få uppleva marknaden!


Edith har än en gång ingen aning om vart hon varit......

Jag pratar med tomtens ren...

Några av de fina luciorna

Några underbara men kalla timmar! Tack!

Nu väntar Edith och jag på tomten, han befinner sig snart i luften och vid 8 landar han hos oss.

Härlig Söndakväll alla!
Idag kommer tomten!

Söndag.

Det har snöat hela natten.

Ute är så vackert att jag inte kan hantera alla känslor som vill springa ikapp.


Julgranen på torget samt..ser ni skidbacken där bak?

Vi sov till 7 idag, avslutning igår och nu kan jag slappna av en dag.

Gårdagskvällen spenderades på "En liten röd"


Carina, Therese och Helena..i snön framför Restaurangen

Jättesöt Restaurang helt i rött med helt ok mat, trevlig personal och såklart hade vi mkt trevliga samtal. Många skratt blev det.

Veckan som gick var unik. Första CBE2 i Sverige, det känns som om fästet blir starkare, det bara är nu liksom, och det känns som trygghet.

En egen gård står högst på listan och precis som vi diskuterat står vi och väger mellan olika praktiska åtgärder och detaljer. Geografin är ganska oväentlig, vi vill hitta stället. Här i Östersund eller i Spanien, kanske Italien, kanske Tyskland, eller varför inte Falkenberg *skratta*

Såklart är Södra Skåne vår första önskan men nu gäller det, nu ska vi hitta VÅRT PLACE och det som kommer...kommer att vara rätt.

Utbildningscentrat "Carola Lind Horse Academy" är så efterfrågat nu att det måste bara ske helt enket. Med boken nästa år är den egna ridskolan inget att skjuta på längre!
Kursverksamhet innefattande mat och dryck samt olika sorters upplevelser, NU är det dax :-)

har ni ett sådant ställe att arrendera ut, MED ridhus, så hojta ;)

Idag kommer tomten. Han anländer ikväll till Östersund. Ni kommer att kunna se honom flyga i luften hela vägen hit. I soffan finns det redan paket åt honom, 3 fina paket som väntar.

Under dagen ska jag träffa Annica om jag har tur, samt gå på julmarknad, marknad blir det i vilket fall som helst, kan inte Annica går jag med Helena...

Sovmorgon....pyamasmorgon...Julmarknad i snö...god Lunch sen tomten som kommer...kan man önska sig mer?

Härlig Söndag alihop!


Min syster frågade om jag har Botoxat mig....typ inte *skrattar*Andra koppen kaffe

Vid andra koppen kaffe inträder något mystiskt.

Hjärnan vaknar.

Innan dess är det stört omöjligt att ens tänka på att tänka.

I de sällsynta fall det kanske skulle ske

Ramlar det ur mig ord känslor och tankar som är fullkomligt ocensurerade

För de bara är
och kommer rakt ut ur min själ
som ett fiskstim i perfekt koordinerad rörelse

Och så är tillfället förbi

Om jag inte sparar på orden, tankarna, känslorna i form av svart på vitt som här

Är de försvunna innan jag ens hinner tänka efter vad jag tänkte på egentligen.

Dagens tankar är djupa.

Jag har blivit sårad.

Fruktansvärt djupt och innerligt sårad.

Av människor jag trodde var vänner.

Insikten som jag fick är total.

Och den har sköljt över mig tidigare och jag har skrivit om det tidigare men nu kanske det äntligen släpper...

Vi väljer själva.

Vi väljer våra ovänner vi väljer att bli sårade, vi väljer att känna oss utsatta och vi väljer att känna oss glömda.

Vi väljer helt enkelt själva.

"Den som säger så har aldrig lidit"

Ok?

Det är möjligt.

Vad är att lida?

Om man ställer det i relation eller jämför med grannen så har jag kanske inte det.

Om jag utgår ifån MIG mitt JAG och MIG SJÄLV...

Så kanske jag haft ett helvete..

Men om jag väljer att se det som lärdomar, läxor och NÖDVÄNDIG REKVISITA för mitt liv på MIN teaterscen...så ser jag..

Att även allt  det  hade en mening.

För jag har lärt mig av allt.

Det kallas erfarenhet.

Och livssituationer är till för att levas, läras, göras.

Och vänner...ska man vara rädd om...ja..

Men jag har också rätt att välja bort de som inte längre är ok, de som ljuger snackar skit och helt enkelt inte passar mig längre, det ÄR OK att göra slut med folk!

Men jag behöver inte låta bittert hat bränna itu mig....jag behöver inte reta mig på personer, jag behöver inte känna skadeglädje eller ironisera deras nedgång, jag behöver inte njuta av förfall och konkurs, jag behöver inte ta IN PÅ MIN INSIDA de dåliga sakerna när jag inte vill ha med dom bra sakerna att göra!

Förnekar jag en människa är hon förnekad. Punkt. Då har jag släppt henne totalt.

Det är min insikt, för annars jar jag ej släppt, annars VILL jag ha fortsatt kontakt, antingen eller, inte både och, för DET tar av energi som jag kan ha till mycket, mycket bättre saker.

Mig, min familj, mig själv, mitt jobb och MIN fritid! Samt de vänner (Även om de är få) som jag har.

Jag kan ha bekanta, men "nästan-vänner" eller fd. ovänner som fortfarande finns i periferin, nej tack, det får vara, de finns ej längre.

Idag är en rensningsdag..

Jag släpper och jag känner att det faller tungt. Där var nog fler kvar än jag trodde.

Kompostering är nyttigt, det kommer alltid nya vackra blommor att bekanta sig med.

Dramat på denna scen är över för denna gång.

Jag fyller luckorna med något mycket bättre.


Sol, ljus, frid, harmoni, vänskap, lycka, ÖVERFLÖD och....Liv!

Härlig Lördag!Morgontid

Vilken är er morgontid?

Jag har tydligen hittat tillbaka till min, dock vaknade jag redan 4 idag, klarvaken men tvingade mig att ligga kvar till 5, då jag verkligen inte kunde sova längre.

Edith är rosslig men feberfri idag, skönt det med.

Sista dagen på CBR 2, efter det ska vi gå ut och käka, sen är det bara slappa som gäller, skönt!

I morgon händer det mycket, först ska vi träffa vänner, Edith o jag sen kommer tomten till oss på kvällen :-)

Jag tittar ut och ser att det snöat ÄNNU mer, det är verkligen helt fantastiskt, jag blir lite kär i kärleken till snön, det är en sådan barndomskänsla, en av de fina, att få känna denna julstämning som jag i alla fall ENDAST kan få i snö!

Så många jular vi firat i hällande regn! Grått! Trist! Blä!


Kaffedax!

Alias och Frossa

Vet ni, jag kunde inte hejda mig idag. Efter en långtur på väg hem så var det meningen att jag skulle passera OK / Q8 ..Jo men eller hur. Eller inte passera. Vips så hade jag en kasse med mig hem, innehållandes micropop (Jo det är sant) samt ett kexchoklad.

Ok?

Hur gick det till?

Men, hade jag nu köpt det kunde jag lika gärna fläska i mig det.

Sagt och gjort.

Och FAEN vad gott det var.

Men..och...OCH! .till min glädje visde TV9 repris på ALIAS!  Min favoritserie alla kategorier! Jag är helt hänförd över hur vacker en kvinna kan vara, helt klart den vackraste kvinna som finns. Klistrad var jag alltså och när jag vaknade till sans var allt det gotta slut, så även Alias.

Lilla snuttan här har haft en jobbig dag. Först feber men också ett ord som vill ta form. Hela dagen har hon plutat med munnen och bubblat fram saliv i sina små (Eller ganska stora) försök att SÄGA NÅGOT och SÅ frustrerad man kan bli av att inte få fram vad man vill!

Ska bli spännande att höra vilket ord hon har på lur egentligen.

Imorgon är sista dagen på CBE 2,Vilken vecka det varit! intensivt och superkul, spännande och intressant, som vanligt fullt av insikter och aha-upplevelser.

Snart är det söndag, då ska jag få paket av tomten :-)
Godnatt!

Torsdag

Idag fyllde jag på ännu mer energi..

Naturen, snön., luften, hästarna, vänner, kursdeltagare...


Lycka!Vackert! Stämning!

Och så kvällens mat...vegfiléer, överblivna makaroner med rivna morötter samt riven lök som frästs upp, serveras med vitlöksyoughurt.

Mums!Trevlig kväll allihop!

Landat

När jag vaknar klockan fem, utvilad, ja då vet jag, nu har min kropp landat.

Jag var trött efter Tyrolen, verkligen slut, och så hem och packa upp o packa igen för att direkt åka till Sandviken och Östersund...

Sen tog det ett par dagar, vi började med rivstart, CBR direkt och hej o hå så var det CBE 2, kul men otroligt intensivt.

Snön har vräkt ner här, det är så vackert att det känns ända in i hjärtat, denna gnistrande vinter, jag är lyckligt lottad att få vara med om det. Jag menar, bor man i Södra Skåne...så blir det inte samma Jul och Vinterstämning!

Igår hade vi en mkt positiv och kul upplevelse!

På väg ut i ett stall satt jag o tjatade, snälla Brita bjud på glögg, snälla Brita bjude på glögg, snälla Brita bjud på glögg!

Väl i stallet svängde vi inom sadelkammaren och på bordet stod en ask Philadelphaost ..och jag hann tänka flera gånger, men GUD så idiotiskt...ha en ask med ost här ute?

Tills Brita kom ut i stallet och sa..men Hej! Ta för er av glöggen!

När jag väl öppnade ögonen *skrattar* så såg jag ju att där var en ask med pepparkakor, en termos med glögg och en hel stapel med plastmuggar också...

Trött, förvirrad och....?

Men gott var det! Tack Brita för att du hörde min bön!Kursen går bra, här på CBE 2 Får vi lov att fokusera på att forma oss själva, jag har ett x antal kilo att tappa sen graviditeten och måste glatt sga att jag nu äntligen! blivit av med 3 kilo..på 3 dagar!

Några av oss är även lite flärdfulla och mixtrar med våra ögonfärger, själv fyllde jag på med min egen ursprungliga knallblåa färg...det syntes direkt fick jag höra:Flera av de andra deltagarna har både tappat tilon och ändrat ögonfärg, kul!

Edith är en Ängel, snällare barn har jag aldrig upplevt, hon bara...hänger med, iakktager, säger "Vovve" dagarna igenom och är..bara glad.Julia har fyllt 17 år. Ganska obegripligt när jag bara ser siffran sådär. 17 år! Lillbus har blivit vuxen!
Det medför att...hennes mamma...dvs..jag..är..hm..lite äldre! Måste säga att det känns konstigt..men det gjädjer mig såklart, livet ska ju gå framåt.

Idag ska vi vara utomhus hela dagen, hästar, hästar, hästar, helt underbart! Jag känner mig bara glad! Lycka är att få visa på hästar hur mottagliga de är för mjuka snälla händer och hur snabbt det går att lösa fysiska och mentala problem med positivt tänkande.

Ha en skön Torsdag alla!
Bilder från Mobilen!


På väg till Tyrolen, Edith sover alltid på golvet i sin lift när vi åker tåg.


München mitt i natten, i väntan på nästa tåg.


Äntligen på Hotellet utanför Innsbruck!


Mys, dax att sova!


Perfekt morgon med perfekt ägg!


Jag kan rulla runt!


Klä sig varmt är ett måste med 12 minusgrader!


Fast det blev ej så kallt...inte den dagen. Grått regn o trist.


Så, det blev Sight Seing i Innsbruck med Esi!

Vi besökte en hel del vackra kyrkor!


Bild på en favorit.


Present från Esi, varm och go!


Och idag var det kallt, men Edith sov ute i 4 rimmar, mys!


Edith firad, 4 månader den 22 November.


Vacker grind.


På väg hem i sovkupé. Fick jag plats? Typ nej.


Väl hemma dax att förbereda Östersund, prov av ny mössa, visst är hon ljuvlig :-)

*
Onsdag

Oj....dagarna rusar!

Massor av snö att plumsa i, intressanta dagar med massor av aha, härlig stämning och energi!

Snart kommer tomten!
:-)