Sponsrad!

Då var det helt klart, Vi blev Sponsrade avJag och Julia kommer att glänsa i våra fina nya kläder, ett smakprov kommer efter nästa helgs Omslagsfotografering!!!

Tveka inte att kolla in Hööks vår o sommargarderob, www. hooks.se  Ni kommer inte att bli besvikna!*Glad*Kusin Vitamin

Glad jag blev då telefonen ljudade och i displayen får jag se ett nummer jag nästan glömt men genast kände igen.

Härligt att höra din röst och jag ser verkligen fram emot helgen!

Solen strålar, Edith sover i sin vagn, jag har precis klämt ett helt rundstycke knäcke med dijon på, (Har aldrig påstått att jag var normal) samt klämt en halv liter juice. Hagarna är klara och väntans tider är OLIDLIGA!!!!!Vill ju pussa på krakarna NU nu NU nu NU!


Vad händer ute hos er idag?


Coachen behövde Coaching

Även Coachen behöver Coaching av en helt utomstående person som på ett objektivt vis kan vägleda i nya riktningar och öppna upp för nya bilder och processer.Igår styrde jag stegen mot Köpenhamn och Tim Ryan, för en session.

Helena Niemi ( www. niemis.se ) Har rekommenderat mig att gå till honom då hon ansåg att det var precis på min våglängd, samt Marie -Louise, vår allas trollpacka ( www .framtidssjalen.se) har sagt ett par gånger, "Jag vet precis vem du skulle träffa om du behöver prata med någon"

Så nu gjorde jag det.

Och jag kan väl bara säga TACK!

Det var tufft, skitjobbigt, ledsamt, rörande, jag blev arg, ledsen, lättad och befriad, flera gånger om, jag fick se sidor av mig själv och förstå saker om MIG som jag aldrig vetat om, jag fick nya perspektiv och massor av bra verktyg, det var verkligen givande och tekniken i sig, "Getting Real" passade mig, precis.

När en sådan process startar blir det som en mängd sår öppnar sig, spricker upp, gör ont, kliar och fräter på insidan. På samma gång som man vill att allt ska vara bra och lugnt och fint så blir jag ändå nyfiken, ok? nästa lager då? vad finns mer att finna?

Jag hade behövt lugn igår för att landa i allt som kom fram, nu blev det ej så, jag hade behövt en promenad, en stund av meditation, en axel att luta mig mot för att bara få vara utan kritik och dömmande av mina val, men nu är det inte så.

Jag är fullkomligt upp och ner just nu, jag vill skratta gråta dö och bara få vara ifred samtidigt som jag behöver en kram, det är så många känslor som rivits upp och så många minnen som nu ramlar över mig..och det gör mig ARG, frustrerad och ..tom?

Men, jag ser det som en positiv process framåt och jag tvekar inte att fortsätta i de spåren då jag, i mitt tycke har funnit en teknik som når mig, som rör mig och som öppnar alla dessa lager, som jag försökt nå..i 18 år! i 18 år har jag stängt dörrar. och stängt. och stängt.

Tack Jenny och Marie-Louise för att ni lyssnar med ett vänligt och öppet hjärta samt öra. Alla har nog av sitt eget skit, det är ju så, så jag hoppas ni förstår värdet för mig att kunna tala utan att bli dömd, ifrågasatt och hängd.
Idag är en mycket speciell dag för övrigt, Gården fylls snart av fyrbeningar, bara det kan få mig att bryta ihop av lycka i denna stund.

Dax att fortsätta med staket, i min ensamhet, som just nu känns väldigt jobbig, väldigt tung.

Vilsen, på sin egen insida, det är ingen hit.Tisdag idag!

God tisdag önskar jag ALLA.


Dagens kort:10 i stavar.

Kortet står för en period i livet då man har alltför stort ansvar och att man knappt klarar av att klara av allt som skall göras. Du befinner dig i en svårhanterlig situation, du är stressad, och har tappat målinriktningen. Stress till följd av fysiskt arbete kan också indikeras av 10 i stavar.


Stavar
står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Tior för fulländning och slutet på en cykel.


Allmän betydelse - Kortet står för förtryck men kortet kan också representera tur och vinst. Kortet står även för emotionella plågor och dåliga nyheter. Bredvid ett positivt kort, kan kortet indikera tur.


Jobb - Bördor, stort, omöjligt ansvar. Kan både betyda att man får bättre status eller mycket arbete utan resultat. Beror på omkringliggande kort. Du får det jobbigt på arbete, i livet generellt eller har svårt att hitta arbete


Kärlek - Relationen som du har upplever svårigheter, som verkar så stora att ni kan känna att ni vill avsluta er relation. Ni kommer att kämpa mycket - och kanske kan ni ta er över alla problem. 10 i stavar kan också stå för andra problem som kan beröra er relation - till exempel en dålig ekonomi eller mycket arbete, eller till och med ett sjukt barn eller familjemedlem. Om du är singel, betyder kortet en tid av svårigheter, då du känner att du har så mycket problem att du aldrig kommer att hinna med kärleken.
.............................................


Håhåjaja.

 


Åttan Åttan, gamle vän,Det fanns bara en sak att göra, det var att fokusera på vilket kort jag skulle dra..

Men inte kom det något kort, istället dök denna symbol upp..

Och varför inte, visst är det Åttan, den gamla trotjänaren som skulle komma in idag, det var inte så lite välkommet kan jag lova..

Åttan är liv, åttan är fantastisk, åttan är...allt!


Och..:

Den mytomspunna kraften är inte vidskeplighet. Eller kalla den så, om du vill. Varför inte?

Ändå vill jag skriva lite om dess effekter. Åttas vibration har med pengar att göra, ekonomisk kompetens men även med hårt arbete.

Oavsett stjärntecken, oavsett planeternas position i din födelsekarta och oavsett dina egna förmågor, kan du räkna med goda inkomster när åttan vibrerar i din omgivning.

Så..

Jag tackar för den symbolen och säger om igen, GOD SÖNDAG fast denna gången skiter jag fullständigt i att det regnar, för på insidan började solen skina :-)

Och till alla mina elever vill jag säga, passa på att nyttja åttan idag! Ni vet ju precis hur ;)


Väder

Är man glad en dag så regnar det.

Bokstavligt talat.

Det regnar idag.

Och jag är ganska glad.

Om det inte vore för

Att vi måste packa ihop barnen, åka buss 2½ timme enkel väg, försöka sysselsätta barnen i 2-3 timmar i en tom lägenhet medan vi städar för att ta bussen tillbaka 2½ timme med varsen rygg som inte fungerar.

Blä.

Planen idag var en helt annan, att få plocka upp, vila, plocka undan, vila, gå en promenad, vila, andas utan stress, vila.

Det får vi göra när vi blir gamla.

Min SI har sagt upp sig, högra sidan har låst sig så kapitalt att jag vaggar fram som om jag vore gravid. Nej, alltså, det är jag INTE. men ONT, det har jag. Höger SI står för spännande grejer, dels kraft, dels svaghet. Dels hopplöshet, dels ambition, dels flexibilitet, eller ja, avsaknaden av för tillfället.

Nåja.

Jag får gå o dra dagens kort så får vi se vad som händer idag.


Vad händer hos er idag?

Trevlig Söndag alla!
Här

Vi är här, men inte gratis. Utslitna ryggar, utslitet humör, utsliten sömn, vi är helt helt enkelt..slut båda två.

Idag är Simon och hämtar det sista med Michi och Ingrid, vi röjde o slängde o packade o städade igår, ändå är den sista städningen kvar, den är för i morgon.

Man kan inte förstå en flytt hur förstörande den kan vara, men som sagt. Nu är vi här.

Jag och flickorna sitter här och kurar i soffan, soluppgången över havet är ett faktum, det är kallt, kallt kallt ute och här är MASSOR att göra, ändå är det paradiset, lugnet är totalt och sammanbrottet nära, men det ena utjämnar det andra och får jag bara gå här och pyssla lite idag ska jag nog kunna hinna hämta andan.

TACK Till alla som gjorde denna flytt möjlig! Möller!!  Marie-Louise!! Tommy!! Michi och Ingrid!! wow...Vilken insats Ni gjort, än en gång, tack! Och ett stort Tack till jenny som slavat ensam med hästarna!!!


Dagens kort är spännande, det blev STJÄRNAN
Stjärnan dyker oftast upp efter en tid av ledsamhet och sorg, som ett tecken på att hoppet och inspirationen infinner sig i ditt liv åter igen.

Man börjar så småningom hitta något meningsfullt i livet eller i det man göra, något som leder till att man är på väg till en normal tillvaro igen. Kortet står även upp för att man vågar önska sig saker nu och att man börjar se ljuset i slutet på tunneln.


Stjärnan missuppfattas oftast som ett tecken på att allt blir bra igen, men en del tolkare inser dock att stjärnan endast är ett tecken på att frågeställaren nu mår bättre, har hittat ny inspiration och nytt hopp. För att saker och ting skall bli riktigt bra igen, behöver man även göra något och kämpa. Hälften av insikterna och drömmarna som nu dyker upp kan vara rena illusioner.


Allmän betydelse - Kortet symboliserar förlust och övergivenhet såväl som stöld och att vara underpreviligierad. Kortet står även för hopp och för en möjlig lovande framtid.


Jobb - Efter en tid av besvikelse på jobbet, kommer en ljusning. Om du är arbetslös kommer snart ett tillfälle för dig som du väntat på länge att få drömjobbet. Det betyder dock inte att jobbet är ditt, utan att chansen är ganska stor att du får det.


Kärlek - Nya drömmar, nya mål, nytt hopp infinner dig på kärleksområdet. Du börjar se riktigt bra ut och även dina relationer verkar bli allt bättre.


Ekonomi - Ekonomin kan bli bättre, men det räcker inte bara att önska sig saker. Det är dags att handla nu, medan du fortfarande känner dig positiv och inspirerad.
Tack för det Televerket!


Nu stundar en kopp kaffe till med blicken över havet, ljudet av 3 busbarn på ovanvåningen samt två katter som smyger som om de hade betalt för det.

God Lördag alla!
Dagens kort

5 I MYNT5 i mynt står för materiell förlust, man blir av med sina pengar, ens investeringar lönar sig inte, man blir av med jobbet, m.m.


Kortet kan också betyda att man söker trygghet på fel ställe eller hos fel person.


Kortet kan innebära utfrysning, brist på energi och brist motivation att förbättra sin situation.


Mynt
står för det materiella, ägodelar, pengar och för det praktiska. Femmor står för förändring.


Allmän tolkning - Kortet står för materiella problem och ibland fattigdom.


Jobb - Du är arbetslös, har förlorat ditt jobb eller helt enkel pank. Du är orolig för din ekonomi och du kan sakna självförtroende. Om du har ett jobb kommer du att känna dig utanför, utesluten. Din hälsa kan också vara svag.


Kärlek - Du känner dig utanför. Du tror inte att din partner älskar dig, han eller hon lämnar dig eller så tappar du tron på kärleken.


Ekonomi - Du går genom en period av ekonomisk nöd.

***********

Ja det var ju ett uppmuntrande kort idag ;) Men som jag skrivit innan, jag ser det positiva i det och vet vilket jag jobbar med, har jobbat med och kommer att jobba med, så jag ser många ljuspunkter i det också!


Hur förhåller Ni er till dagens kort??

Tuggummi

Sovit första natten i huset, underbart.

Vaknade till en magnifik soluppgång, rött sken som spred sig över hela havet och färgade himlen och hela vår trädgård. Ljuset sken över mig och Simon där vi satt under täcket i Biblioteket och kurade med morgonkaffet. Fåglarna kvittrade och allt var bara..

PRECIS SOM VANLIGT eftersom

EDITH LIND THOOR var med.

Pill Pill Pill Pill KRASCH

ALLT ska hon pilla på det där barnet, ALLT ska hon dra ner, allt ska hon peta på, smaka på dra sönder knäcka banka på och..äta upp.

Jisses.

Men vi hade en underbar dag och 120 grisknorrar senare har vi båda sanslöst ont i händerna och handlederna, aj säger jag bara! Ont! Karpaltunneln skriker!

Vi somnade allihop på bussen ner till malmö igen, endast Edith var vaken, hon satt o spanade på allt o alla o folk undrade nog, där sitter en hel familj..o SOVER medan bebisen, den stackaren är helt övergiven...

Hem, hit till Malmö kom vi, Simon rusade till jobb och jag kan ju erkänna att det är typ LITE ensamt och tomt här med en madrass, 20 par skor och 4000 dammråttor som sällskap.


Snart är det Nu och öven om det är seeeegt som tuggummi...så är vi snart där :-)


Hej hoppSläppa

Med tanke på Linas senaste kommentar, med tanke på mig själv, min omgivning och det jag är i just nu.

Vad skulle hända,

om just du

DU här och nu, bara skulle släppa

Bara precis släppa ALLT

Och bara vara

Och inte låta dig koordineras av NÅGON eller något

Inte låta dig PÅVERKAS av någon eller något

Bara som vatten på en gås

låta allt rinna av dig

och VILA i sanningen

Att ingenting

kan påverka DIG

Så länge du inte LÅTER det påverka dig!?


Hur skulle det bli just DÅ?
Börjar med

Idag börjar jag med "dagens kort"

Inte för att jag inte giter skriva något annat utan för att det kort jag fick till mig är så himla lysande bra *glad*

Här svänger det, värre än på en logdans i månskenet.

Så, håll till godo:

Dagens kort, 3 I STAVAR:Tre i stavar innebär att man nu kommit över de största hinder i ett projekt och att man kommit många steg vidare. Även här kan en tid av väntan äga rum, men man har kommit ganska nära sitt mål. Just nu expanderar man och vidgar sina vyer.


Kortet står oftast för framgångar, men även för planer inför framtiden.

Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Treor står för grupper, gruppsamarbete men även för expansion.


Allmän betydelse
- Kortet står för etablerad styrka. Kortet representerar handel och symboliserar samverkan och hjälp med affärerna. Kortet betyder även planerade resor och internationell handel.


Jobb
- Framstegen är tydliga på jobbet. Du har gjort ett bra jobb hittils och du kan vänta dig en bättre position i framtiden. Om du inte är nöjd med ditt jobb, kan kortet också betyda att du söker efter nya möjligheter.


Kärlek
- I kärlek betyder kortet att du och din partner kommer överens med varandra även på andra områden och att ni är redo att göra planer inför framtiden.


Ekonomi
- På det ekonomiska området, upplever du framgångar och du hittar nya sätt att expandera och för att förbättra din ekonomi. Det finns många sätt att tjäna pengar på.

******'


Vad säger ni? Gårdagens kontra dagens? Märkligt, men egentligen, inte emr än livet i sig, det gäller att hänga med :-)

Nu är det dax att rycka upp sig ur morgondvalan, konstatera att livet är ganska ok men ensamt, Simon gick till jobb klockan 3 i natt och idag ska vi ha ett Trauma här hemma. Soffan ska flyttas, ja Ni vet. DEN soffan.

En hel dag vigd åt tomaten.

Sol! Är det idag, Edith mår bättre, massakerar allt hon når, kastar allt i golvet, sjunger, har dragit av sig strumporna och springer runt o säger "Hejdå" till allt hon kan nå att sagla ner o sen slänga ifrån sig.


ONSDAG idag.

Vad händer hos er denna Onsdag?Kommunikation

Satt o bläddrade lite i min gamla blogg, ibland är det ganska kul att blicka åter. Ett av de gamla inläggen fick mig att skratta, det var om ett samtal jag aldrig glömmer..

***********

Jag har än en gång, på kort tid blivit ombedd att skriva en bok om alla årsom jag rest och jobbat i olika länder, innehållande alla konstiga möten, upplevelser, tokroliga saker och allt därtill.

Jag undrar varför egentligen någon skulle vilja läsa om det, men..kan ändå tänka mig att det kunde innehålla ett visst mått av charm och humor, även om det oftast är fullkomöigt triviala händelser som jag genomgått.

Jag har tusentals historier om händelser och möten på lager, oftast dyker de upp vid rätt tillfälle, när någon säger en sak så minns jag ett möte som jag lagt in på lagret för att kunna återberätta när tillfälle ges.

Ett telefonsamtal som jag aldrig glömmer kommer nedan, är man inte hästmänniska ter detta samtal sig som.......luft...ingenting...nada.

Är man hästmänniska kan man kanske förstå humorn i det hela.

Telefonen ringer.


- Carola

*Hej det är Karin!

- Hej Karin!

Tystnad

- Hallå?

* Ja alltså Karin!

- Jaha...ja Hej Karin!

* Ja alltså...du känner inte mig?

(Här försöker jag räkna upp för mig själv hur många tusentals karin jag mött genom åren)

- Nja, jag pratar med många olika Karin..

* Ja men det är jag med hästen! (Säger Karin glatt)

- Jaha...(Säger jag som börjar bli lite......stressad....)....(Jag har aldrig sagt att jag är bra med kunder! )

* Ja? (Säger Karin...som också börjar bli........sur )

-Häst?

* Ja, det är faktiskt jag med den bruna hästen!!!!!!!! (Utbrister Karin)

- Eh..jaha.....(Brun...brun.....bruna hästen...tänker jag...ja det var ju......lätt.....)

- Vad kan jag hjälpa dig med? (Frågar jag med min yttersta vänlighet och bristen på tid får mig till och med att dra på smilbanden)

* (Karin fortsätter i samma anda)  - Ja men det är ju JAG som har den där bruna hästen som har ont i ryggen!!!!!!!

- Ja men DÅ vet jag ju preciiis vilken häst det ÄR säger jag med ett salt eftertryck.

* Ja men preciiis! Utropar Karin förnöjt!  (Utan att ha en aning om att jag inte har den blekaste aning om vilken jävla häst hon menar. )

- Jaha vad kan jag göra för er då? (Frågar jag. Igen. )

* Jo jag sa ju att han har ont i ryggen! Och jag vill att du kommer hit!

- Aha..ok, jamen det kan vi väl ordna. Var finns ni nu då...hm...låt se...var var det nu..(Mumlar jag lite halvt för mig själv men hoppas på att hon ska fatta vinken och ge mig ett tips.)

Tystnad.

- Jo jag sa var FINNS ni? Hur hittar jag till er?

* Haha...(kvittrar Karin)...nej det kanske inte är så lätt....

- Nej...(skrattar jag lite mjukt och känner att äntligen kommer samtalet till en punkt där jag enkelt kan avsluta det inom rimlig tid...)

Tystnad

- JAHA OCH VAR BOR DU?

* hihi..ja var jag bor är ju ointressant för hästen bor ju inte här hihi....

- Nehej..men då kanske du kan berätta var hästen bor så att jag kan komma och hjälpa din häst eftersom din häst har ont i ryggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* kan det vara sadeln?

- Eh...VA?

* Jo...jag har tänkt....kan det vara sadeln?

- Eh...jo...klart att det kan vara sadeln, men det ser jag ju när jag kommer dit....(Säger jag med min MEST pedagogiska röst)

* Ja...drömmer Karin sig bort...jag har ju haft den i 15 år...det är en sådandär Stybbesadel.

- Stübben ..... (Rättar jag henne lite fint)

- Men (Säger jag som börjar ana oråd)...Vad har jag sagt om sadeln innan?

* Nej det har jag aldrig läst...något om...att du inte gillar Stybbesadlar.

- Läst?

*Ja, aldrig någonstans.

- Men...såg jag inte sadeln när vi träffades förra gången?

* Träffas? (Karin är nu i början på att bli spydig, hon anser nog att jag förolämpat hennes sadel)

- Ja, alltså. (KLARSPRÅK)  Du vill att jag kommer, jag måste ha en vägbeskrivning, och jag MINNS inte hur jag hittar till dig!

* Nej det är väl inte så KONSTIGT säger Karin surt, DU HAR JU ALDRIG VARIT HÄR!

- Nehej..men hos din häst har jag varit?

* Nej, du har aldrig träffat honom!!! (Spottar en nu jäktad Karin ut medan jag anar vreden som byggs upp)

- Men du sa....?

* Men vill du inte komma så SÄG det!

- Men Karin..(försöker jag nu samla ihop situationen..)  Har vi träffats?

* Nej säger Karin surt.

- Nehej...

* men du har varit i mitt stall! 2 år innan jag flyttade hit! Men det verkar ju inte som du vill hjälpa mig och min häst så DÅ FÅR DET VARA!


KLICK


Tystnad**************Ja vad säger man, kommunikation är bra, när det fungerar *fniss*Hundkund

Jag gillar verkligen att jobba med hundar, på något roligt vis visar det sig bara bli mer ovh mer av den varan igen, inte mig emot!

Idag ska jag fortsätta arbetet med en jättetrevlig men mkt speciell dam, jag har bara positiva tankar och tror att vi ska kunna lösa situationen till det bästa. helt underbart är det när man har ägarna med sig, så är det inte riktigt alltid, det är väldigt lätt att ägarna blir förolämpade eller rent av arga när man tillrättavisar deras älskling, här gäller det att ha arbetat upp ett förtroende först och främst annars blir det mest pannkaka.

Så, nu inväntas ett styck förnäm blandning samt en för övrigt tråkig kväll, Edith är fortfarande dålig och Simon jobbar kväll, Moa och jag får sitta och ljuga för varandra i vår ensamhet :-)


Gillar Ni att jobba med hundar? Varför?

Dagens tarot-kort

Dagens tarot - kort är ett sådant som passar när allt är skit, men jag har alltid under min tid med korten valt att göra tvärtom (Nähä, för det är ju inte jag eller hur)

Om jag får ett "Dåligt kort" så vänder jag på det omedelbart och ser det positiva i det, eller ja, i alla fall försöker jag se allt som jag kan lära mig av dagens situation och kortets egentliga betydelse för just mig just här och nu.Att gömma sig, att gå sin egen väg, ohederlighet, lögner. Traditionellt symboliserar kortet alla typer av stölder. Kortet anses vara tjuvens kort, men vi anser att det här kortets betydelse snarare handlar om lögner, manipulation och oärlighet i relationer. Kortet inbegriper i många traditionella tolkningar även "diplomati". Personen har en dold agenda. Vi anser också att tjuvens och kriminalitetens kort snarare är 5 i svärd än 7 i svärd.


Beroende på kortets placering, kan kortet stå för att det är du själv som gör de här handlingarna eller någon annan. Se upp för oärliga människor.


Sju i svärd kan inte alltid ses som ett negativt kort. Ibland kan kortet helt enkelt betyda att man har sina hemligheter men att man inte menar illa med detta. Man vill inte ge uttryck för dem eftersom man anser att det är privata angelägenheter.


Svärd
står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem.

Sjuor
står för tro och hopp.


Allmän betydelse
- Sju i svärd står för oärlighet, stöld och list. En bedragare i din närhet. Ibland står kortet för hemliga planer.


Jobb
- Kortet står för stölder, manipulation, svek. Se dig om. Dina vänner kan vara oärliga och svika dig. Lita inte på någon.


Kärlek
- 7 i svärd står för lögner och manipulation. Om du berättar för mycket för en viss person finns risken att bli förrådd. Du bör även se upp för stölder. Om du befinner dig i en relation, kan din partner berättta lögner för dig eller till och med bedra dig.


Ekonomi
- Kortet betyder att du har en hemlig plan på hur du skall tjäna dina pengar på som du inte berättar för andra om. Det kan också hända att du inte säger hela sanningen heller.


SLUTSATS ?

Tja

Själv har jag rensat, big time bland människor som genom åren lurat mig, NI vet vem NI är och jag vet att NI läser här och jag kan bara säga att livet blev rikare utan er.

Jag har också rensat och städat bland människor som ljuger, bedrar, går bakom ryggen, skvallrar, etc..det finns inte plats med det! Det ger mig ingenting!

Jag VET att det finns mer att rensa och i och med en flytt som nu, så är det läge att INTE ta med gammalt skit in i det nya hemmet så..kanske ännu en rensning är på plats.

Fast..

Jag har ett automatiskt filter som gör lite städ av sig själv, det är ganska praktiskt *s*Hur tolkar ni kortet för er?Ha en skön Tisdag alla!

Dagens kort

Idag har jag dragit ett kort för er allihop, ja såklart för mig med, det blev:Tre i Bägare står för firande och fester liksom alla typer av emotionella seger. Tre i bägare kan också stå för en grupp av människor som känner gemenskap med varandra.


Kortet står för att få sina behov tillfredsställda, firande, lycka och framgång. En önskan går i uppfyllelse. Kortet står för utveckling av den initiala attraktionen för att nu innefatta känslouttryck som blir accepterade, det är den känslomässiga unionen med någon annan.


En ny dimension i livet - känsla av lycka och förhoppning, ibland födelse av ett barn.


Allmän betydelse
- Kortet står för avslutning av något och involverar firande och överflöd. Kortet symboliserar även healing och uppmuntran eller lindring såväl som uppfyllelse och fullbordan.


Bägare
står för känslor, kärlek, drömmar och visioner. Treor står för samarbete och grupper av människor.


Jobb
- På jobbet är atmosfären väldig bra och angenäm. Du och dina arbetskollegor jobbar tillsammans som en grupp.


Kärlek
- Du kommer att möta någon på en fest - om du har en partner kan det bli fråga om bröllop.


Ekonomi
- Dina ekonomiska mål är uppfyllda. Nu är tiden inne för lite firande, att släppa alla bekymmer och ha roligt tillsammans med andra.

Passar det in i ert liv just nu?


Totalitet

En känsla, som kommer till mig när jag befinner mig på denna plats som ska bli vårt hem. Totalitet. Är jag stressad när jag kommer dit blir jag lugn, är jag trött när jag kommer dit blir jag aktiv, igår nästan hyperaktiv..är jag ledsen när jag kommer dit är det som bortblåst efter en timme, här, där, på denna plats, blir allting en totalitet för mig, en balans som i sig är balanserande.

Det tar form, växer fram och skapas, vårt liv vår plats vårt hem.

Änglar, finns dom?

Säker blir man när som igår, Tommy kom från ingenting och slog ner 80 stolp i raka linjer precis efter önskemål, på 2½ timme!

Och MarieLouise var stolphållerska dagen till ära. Tack även och om igen till dig Möller...!Alla stolpar på plats, ridbana utmätt och klar, inga traditionella mått alls men det är ju min ridbana så varför skulle det bli det.

Efteråt, när alla kört hem, tog vi den där stunden vi pratat om i veckor nu, bara vi, bara huset, bara lugn, utan prat, bara kände, och då kom det igen, över oss, totaliteten...

Moa och Simon satte fyr i ena spisen och sen bara njöt vi av att bara vara.

Bästa barnvakten Texas är hemma på besök, Edith har aldrig varit så ren i trynet som när Texas får bestämma :-)

Idag är det Måndag, det betyder vinprovning ikväll, skål.

SuperEdith 8 månader idag

Tiden går inte fort, tiden flyger fullkomligt fram....Arga Leken är som alltid ett vanligt inslag i umgänget med Edith, men ingen orkar bli rädd längre *s*

Ett litet risgryn tittade ut förra Söndagen under Equitana, döm om min och Trixies förvåning när det sa "klink" i glaset som Edith drack ur. Hysteri uppstod såklart!

Idag ska vi sätta staket hela dagen, Edith är förste förman att bestämma allt - även denna dag.

Ha en skön Söndag alla!  (Kaffet är på i Olseröd)ps..spännande att se att besöksstatistiken växer här på bloggen o hemsidan vad det gäller området vi ska flytta till, flera gånger i veckan har vi besök från Åhus, kul! vi har gäster innan vi ens flyttat på det hållet! Ge dig gärna till känna och skriv en rad!  ds


Vår

Det är faktiskt så, våren är här, men som vanligt ska det väl luras  o ha sig. Vädret alltså, för om två veckor lär det väl vara snöstorm, precis så som det alltid är i April.

I Tyskland, sydöstra delen är de ca: 3 veckor mer vår än här och det kan jag säga märktes, knopparna på träden var nära bristningen och luften dallrade av fågelkvitter och andra vårljud.

Häromdagen var det vår även i Olseröd, vi hade en ljuvligt underbar dag och sak för sak, bit för bit faller saker på plats, möbler hittar sin rätta plats och så även vi..genom att äntligen få vara där ensamma, sakta gå omkring och äntligen ha ro att känna av, känna in, bara vara, så blev det plötsligt lite gjort.Och såklart hade vi en utsökt lunch i solen, lite provisoriskt men ååå så nice att bara kunna sitta och njuta!Vi har en källa precis intill huset, magi, kraft och energi!Vattnet rinner i två olika riktningar, inte i 4 som på Blommeröd men man får vara glad åt det lilla :-)

Gården är vacker, det vilar så mkt saga, lugn, energi och kraft här, det är en plats som jag tror, inte helt kommit till sin rätt än.

Och äntligen blir det, ett fantastiskt fint behandlingsrum är snart klart att användas, bara det ger mig så mycket energi och att se fram emot, ett riktigt arbetsrum, kreativitet!Långt ifrån klart, men det viktigaste på plats :-)

Och på vägen tillbaka till stan så bekräftades min vårteori, Tranorna är för mig det säkraste vårtecknet, Välkommen Vår!Idag är det Kalmar som väntar, solen fullkomligt flödar på utsidan men packning och åter packning väntar på insidan.
Ha en skön Fredag alla!

Equitana

I morgon blir det Equitana.

Idag var det Equibalance.

Lektioner, teori, lektioner och lektioner. Lutningar, samlingar, diagonalarbete, ryggsving, takt, form, ram, rytm, känsla och finlir.

Jag bara älskar när allt flyter och eleverna bara precis gör det jag ber dom om..

Underbart!

Edith är totalt slut och jag likaså, vi vill bara sova, djupt tungt och länge.

I morgon är det som skrivet dax för Equitana, möten och frosseri i allt som jag inte får lov att köpa.

Konstaterat idag har jag att den bruna skönheten kommer att bli för stor, han har redan vuxit långt över det mått jag satte som gräns. Fan.

Men men, han kommer att göra någon lycklig, för så fantastisk som han är, snäll, social och så äckligt koordinatorisk så ska det inte vara svårt att hitta en fin matte eller husse till honom.

Bilder utlovas från Morgondagen, nu ska jag tvärdäcka.

GodnattSönder

Något har gått sönder.

Vi lever, verkar, bor, söndrar, fördriver, nyttjar och formligen regerar på vår Moder Jord.

Energimässigt är det inte många som bryr sig.

i detta och just i detta nu händer något som i alla fall för mig känns mkt obehagligt, för det är något jag ej kan styra över, en störning.

Något har gått sönder.

Ungefär som vid en jordbävning, när två ytor möts och den ena går upp och den andra ned, detta sker nu energimässigt, och vi kan inte stoppa det, det måste få ha sin gång.

Personliga katastrofer, plötsliga bakslag och nergång är att vänta, i detta nu under några dagar, en vecka, en liten tid som kommer att kännas som en evighet.

Det gula är starkt och som jag sagt innan, det är inte bara positivt, det gröna får komma in för tidigt, vi behöver trygghet i det som händer, så det gröna flyter mjukt in och kramar om oss, men det som sker, sker ändå, och det sker nu.

Energistörningen beror på luftrummet, något har hänt i luftrummet. Det kan vara allt ifrån tillräckligt många tänkta negativa tankar till kärnvapensprängningar.

Det spelar egentligen ingen roll.

Vår läxa i detta är att VAKNA och börja tänka positivt, även i den svartaste motgång, lära oss att se det positiva i allt.

Jag tar själv ett djupt andetag, tänker på liv och sänder den varmaste tanke till en fin människa, som betytt mycket för mig.
Natten har varit orolig, jobbig, drömrik.

Nu är det dax för jobb.


Ha en skön Lördag alla, och låt oss i alla fall försöka, se livet positivt.


Kär

Kan man vara annat?Igår och Idag

Jag skrev ett långt inlägg i natt, som när jag skulle publicera det bara försvann ut i det blå. Nu skriver jag detta för i word för att detta inte ska ske, det vete tusan om inte datorn kommer att brinna upp då. Gårdagens tur var… Intressant. Klockan 4 gick jag upp. Hade lugn. Lite stress precis innan jag skulle åka, inga konstigheter. Stoppade ner biljetterna, som alltid i vänster innerficka i jackan. Jag har mina rutiner efter alla års resande. Simon åkte med ner i taxi, god tid för att säga hejdå, Simon handlade god frukosttbulle till mig, och dags att gå på tåget. INGA biljetter. Puts borta. Ringde Moa som bekräftar att de låg på skrivbordet. Simon ordnar så att de skickas i en taxi ner på centralen, missar mitt första tåg med 3 minuter, ingen fara, Simon springer o tar ut 900:- och fixar en taxi som ska ta mig till Köpenhamn, allt är fortfarande lugnt, vi har en hel timme på oss att nå dit. Om Taxichaffisen hade hittat. En timme senare, när tåget till Hamburg redan gått, sitter jag fortfarande i Taxin, nu gråtandes med Edith hängandes, skrikandes av hunger på armen. Han hittade inte dit! Han svor, han skrek, han körde mot rött, han körde på cykelbanor, han frågade 3 andra taxichaffisar om vägen, han använde sitt navigationssystem, han gjorde allt, utom att hitta dit! När vi väl nådde fram och jag lugnt informerade honom om att jag faktiskt missat mitt tåg, så skulle han ändå ha betalt, ganska chockad av det hela gav jag honom pengarna, men fick tyvärr inget kvitto. I biljettkassan försökte jag gråtandes få fram vad som hänt och mina biljetter bytades ut, till ett senare tåg. 4½ timme senare!! Så, jag satt med Edith i ett kallt Köpenhamn och väntade. O väntade. O väntade. Tåget kom, allt väl, Edith mätt o torr o varm, inga problem, allt flöt, båten var ok, tåget framme i Hamburg prick i tid, Men Nästa tåg var försenat i 30 minuter. Så, jag fick stå i iskalla regniga Hamburg i en timme och vänta. O vänta. Trixies mamma kom och hämtade oss i Osnabruck, allt väl, alla till föredraget hade redan väntat i två timmar o de skulle vänta lite till. Då slutar Ute`s navigationssystem att fungera. Vi fick köra flera extrarundor för att hitta till platsen för föredraget. Väl framme blev alla glada och trixie kom ut för att möta oss. Då, i en splirans ny MB ..hade dörren hängt sig och var totalt omöjlig att öppna! Edith fick firas ut genom rutan och jag själv fick krångla mig fram genom förardörren. 3 timmar senare och ännu ett föredrag om Equibalance på meritlistan var jag färdig. Och jag kan säga, jag menar färdig. Väl hemma i Utes fantastiska hus, sittandes i soffan, ville jag plita ihop en kort version om dagen till min blogg, men poff, det försvann. Då la jag mig ner. Klockan var 12. Godnattsamtalet med Simon värmde och jag ville bara sova. Klockan 5..ville inte Edith sova längre. Så. Välling, ren blöja och mys.. Idag är en ny dag. Och jag hoppas, att allt det som händer ”alla andra” under en livstid, som hände mig på en o samma dag, verkligen tar mig framåt positivt för det är precis som om någon puttar, puttar o puttar mig framåt och jag bara står där som ett fån o fattar ingenting. Men men, nu är jag här och idag ska jag bita Hille i örat o klia honom i näsan. Mys  Ha en skön Fredag alla! (Det går tydligen inte att separera texten nu, sorry)

Torsdag

Kort natt. endast 5 timmars sömn, det räcker inte för mig. Hur jag ska kunna åka tåg i 8 timmar för att direkt gå och jobba i 3 timmar med ett stort föredrag är för mig en gåta just nu. Dessutom kan jag inte som jag brukar, sova på tåget, då lilla Eh ska vara med och regera och jag ju inte kan somna ifrån henne. såklart.

Sömnbehovet för mig är stort, är jag onormal? Jag behöver 9 timmars sömn för att må bra, oftast blir det endast 7, detta känns konstant i min kropp och alltid somnar jag i soffan på kvällen, det slår sällan fel.

Jag har alltid sovit middag en timme mitt på dagen dessutom, direkt efter Lunch, den rytmen kan jag dock inte få att passa in just nu, men min sömn måste jag ta tag i, annars bryts min kropp ihop totalt som en torr bunt med kvistar snart.

Klockan 4 gick jag upp idag, för mig är det inga som helst problem, jag älskar att vara uppe tidigt, men det känns att timmen blev sen, och det kommer att sitta i minst 2 dagar. Osmart att inte sova när jag borde.

Jag vet att en bra rutin är att vänta, med allt hemma på gården och med vårens värme som stundar så vet jag, det blir snart bättre.

Mitt i vägskäl så brukar allt besvärligt vara lite tydligare. Jag har min egen kropp som mätsticka här, det blir stora protester så fort något inte flyter på som det ska. Och att flytta eller att leva i psykisk eller fysisk stress är inte ok, jag är otroligt beroende av bra rutiner, min kropp har inte det just nu och då har jag ingen kropp. Allt är så gott som ett stort smärttillstånd.

Jag skulle kunna säga att Fibron är borta, och det är den, tills den kommer tillbaka. Jag skulle kunna säga att hästallergin är puts väck, och det är den, tills den visar sig. Jag skulle kunna säga att migränen lyser med sin frånvaro, och det gör den, tills den slår till. Febern likaså, det är sällan numera den hälsar på, eller ledernas degenerationsprocess, det stoppar alltid upp så fort livet flyter, just nu visar min kropp något helt annat. Troligtvis är det många lager av skit som ska skalas bort i samband med ännu en flytt, ännu mer stress i alla dessa deadlines, struktureringar för barn, skolor, ekonomi, etc. Helt enkelt, jag har som alla andra helt vanliga livsproblem, kanske löser jag dem lite annorlunda och kanske känner jag av dem på ett sätt som många höjer på sina ögonbryn för, men, just nu kan jag säga sitter dagens resa i min ländrygg, och det var ju också en jävla dum placering eftersom jag måste sitta rakt upp och ner i 8 timmar MED en bebis i famnen. Grattis och lycka till.

Jag är glad, för jag lever i mitt eget tycke utanför samhällets största krav på normer, jag vågar gå lite egna vägar och göra det på mitt vis, ja, att leva alltså. Men jag har också lärt mig att livet blir trevligare om man anpassar sig, och det är just där jag förmodligen har 40 år till att öva mig på, att strukturera en anpassning som min kriopp tycker om att följa och som fungerar i ur och skur. Att leva med människor är inga problem, vem vill leva ensam liksom, inte jag, men jag är individualist och jag tar stor plats, även när jag gör mig minimal för att passa in i destruktiva stunder, så tar jag stor plats, då breddar jag ut mig på alla håll, och det är då kroppen signalerar, hallå, STOPP.

Så, läxan för en tid framåt är, sömn, sömn i strukturerad form, utan avbrott, i lugn, struktur, samtal och social anpassning till nya former.

Jag lär mig massor varje dag, så mycket så att jag egentligen inte kan ta in allt, och just i de momenten känner jag att jag bara vill stanna upp, stå still och känne efter, vad är bra för mig? Vad behöver jag?

Dax att dricka upp kaffet och packa min väska. Tyskland väntar.

Pizza

Som Sveriges sämsta Fru lät jag min man köpa Pizza med sig hem igår, min favoritpizza, tack!

Två lass kördes igår, två vändor med bara mitt skräp, det blir ett fint majbål så småningom.

Idag fortsätter det, dock är det lite viktigare saker som ska köras idag samt så är det en viktig dag för helt andra saker.Idag ska Sveriges sämsta fru fortsätta bara vara och inte få ett skit gjort.


Hej hoppSvettiga män

Jag har två svettiga män på väg upp i lägenheten, gissa vad dom gör gissa vad dom gör gissa vad dom gör gissa vad dom gör


Hoppar av glädje!!!


Joo..de flyttar våra saker, första flyttlasset går idag!!!


Simon och Möller, jag lovar en god Lunch :-D


Själv har jag en vithårig inspirationskälla i mitt knä, jag har inte träffat honom sen han var unghund, fina underbara Merlin, precis så klok som jag visste att han skulle bli.

Jag ska skriva klart det jag håller på med och sen ska jag fortsätta packa lite (Någon som känner för att hjälpa till *flirta* ? *s* )

Det känns å ena sidan lite vemodigt att packa ihop (I mitt tycke) detta vackra hem, men jag vet ju HUR fint det kommer bli när alla saker är på plats i det hem som kommer, wow..vilken känsla att bara tänka sig det...


Ha en Skön Måndag alla!
Hår och vår

Gamle svarten är klok han, alltid får jag kloka svar och rena tankar i hans sällskap. Hans lugn är påtagligt, hans väntan är synlig, han vet så väl, snart är vi hemma.

Jag och han hade kvalitetstid idag, kilo av hår föll från hans kropp, gammal, bort med det gamla så nytt kan växa ut. Som livet självt.

Han gav mig mod idag, och istället för att vänta så gjorde jag något som jag länge har velat.

Ord kan inte beskriva min saknad och det vore förmätet av mig att tro att jag skule kunna formulera den saknad vi har, men jag gjorde ett gott försök och känner att det var gott, fint och positivt.

Regnet öser ner, det är vår! Det luktar vår, djuren fäller, jag snyter mig konstant och blommor envisas med att sticka upp sina spirande knoppar genom snötäckta marker.

I morgon.

I morgon är första dagen på¨resten av våra liv och om inte det är bra, bäst, finast..så vet inte jag.

Då är jag inte kvinnan jag trodde mig vara.

så..Möller, kaffet är klart när du kommer!!Trevlig Söndag alla!
Ridkurs i Maj!

Carola Lind håller sin populära Ridclinic i Funktionell Ridning med holistiska undertoner.

30 / 31 MAJ 2009

i

OLSERÖD, Degeberga.

Denna formen av ridning stör ej den ridning som ni är inriktade på i övrigt, tvärtom blir ni stärkta och duktigare i det ni redan gör och tror på.

Carola Jobbar med Ridsystemet Equibalance som ni kan läsa mer om på:

http://www.equibalance.eu/

Carola har också skrivit en ny bok i ämnet som ges ut av Cadmos till hösten.


Läs mer på:

http://www.carolalind.se/

Helgens Schema ser ut som följer:

LÖRDAG

10.OO
Teori
13.00
LUNCH
14.00
Ridning
17.00
SLUT

SÖNDAG

10.OO
Teori
13.00
LUNCH
14.00
Ridlektioner
17.00
SLUT

Priser:

Två dagar inklusive Lunch och Fika samt boxhage till din häst.

1100:-/dag

Valfritt att endast deltaga på Lördagen eller både Lördag samt Söndag.

Fotfolk, 500:-/pers. OBSERVERA att hästskötare etc. räknas som fotfolk.Alla ridande får individuell lektion även om man rider i grupper.


Boka er upplevelse till den 30/31 Maj!

mail@carolalind.se

Kristianstad!

TILL FOTOGRAFERING

Söndagen den 5 April, någonstans i Kristianstadsområdet, Åhus, Degeberga, Brösarp, söker vi:

Häst
Ljus färg (EJ skäck eller Fjord.)
Max 160 cm
SNÄLL och Lugn att sitta på
VÄLskött och ren

Till Professionell fotografering för ett bokomslag (Förlag: Cadmos)

Som tack får Ni fantastiskt fina bilder på bara er häst!


Hör gärna av er med bild/er på er häst så kontaktar vi er för närmare Överenskommelse!


mail@carolalind.se

Morotsoppa

Så kom dagen då det hände, jag blev sugen på att göra morotsoppa!

Jag kan riktigt höra, ett vrål från olika människor därute nu, VI VILL OCKSÅÅÅ HAAA

Så, haha, jag lovar att receptet ÄNTLIGEN kommer på pränt här:

         ---- >    
http://inspiration.carolalind.se/#home    <------

kanske redan under kvällen.

Morotsoppa tänker du, som inte är insatt...

Jojomen säger jag, det finns inte mkt som är godare!


Så, ikväll ska jag glädja familjen med denna delikatess.

Mmmmmmmorot.

Onsdag

Onsdag och jag ser vår överallt

Jag luktar vår överallt

Titta vad jag hittade förra veckan uppe i Olseröd:Det är värme i luften, trots kalla kinder efter promenad igår känns det så väl, nu är det på gång!
Har ni sett några vårtecken?
Att bli "Nästan bestulen"

Scenario

Jag fick en häst i gåva för några år sedan, detta var och är en mkt dyrbar gåva då hästen är värdefull på alla sätt, dels på grund av rasen och dels på grund av sin utbildning.

Redan från början blev en del människor i min sk. Bekantskapskrets avundsjuka men inget uttalat sades direkt till mig, dock fick jag höra en hel del på omvägar som såklart inte alltid behöver vara sant.

För två år sedan föddes även en hingstunge i min ägo då jag lånat ett sto att ha som promenad/avelshäst.
Jag bestämde mig ganska snart för att sälja hingstungen och köparen var en mkt nära vän till mig. När ungen var ca 6 mån. sålde jag honom.


En kvinna bodde och hyrde av mig när vi bodde på en större gård, hon tränade och red min gåvohäst och sa varje dag, "jag önskar han var min"

Kvinnan hade affärer med mannen som jag fått hästen av, hon köpte produkter av honom som hon sedan sålde i sin affär.

Vad jag inte visste då, var att hon redan från början matade den förra ägaren med skitsnack om mig och min gåvohäst, att han inte hade det bra hos mig, att det hade varit bättre om HON fått honom, etc.

Detta har visat sig vara ett väl spritt rykte då flera nu har kommit fram och berättat sanningen om vad som egentligen pågått under ett par år.

Kvinnan med affären åkte ut med huvudet före från mitt hem då hon framför mina barn snackat skit om mig samt en massa annat som inte hör detta till, jag bad henne flytta så snart som möjligt.

Nu har jag fått reda på från säker källa att det varit en väl framarbetad plan från kvinnan att hon startklar, bara väntade på fd. ägarens klartecken, för att få lov att åka ner till mig och hämta MIN gåvohäst hem till sig, för att få vara den som hade fått honom.

Ja många frågetecken finns det i denna soppan.

I detta har jag och fd. ägaren mailat om varandra, olyckligtvis har mina mail hamnat i hans spamkorg och han har till en viss del trott på kvinnan, dragit öronen åt sig en bit men NU äntligen konfronterat mig och sagt, ja men Carola, jag trodde på DIG hela tiden, jag var och blev bara osäker.


Det FANNS alltså en plan att åka ner och STJÄLA MIN häst, men storyn är inte slut där.

Stoet jag hade lånat till ridning och avel hade ju fått en trevlig hingstunge som jag hade sålt. Nu visade det sig att kvinnan med affären ÄVEN VILLE HA DENNA HÄST !

Så.

Kvinnan med affären kontaktar den egentliga ägaren till stoet och berättar hur dåligt skött stoet är hos mig, berättar att det är bäst att ta hem stoet och när ägaren ändå tar hem stoet så är det lika bra att ta med hingstungen så kan den få stanna hos kvinnan med affären.

Sagt och gjort, ägarinnan till stoet kontaktar mig och vill ha hem sitt sto.
Planen var(Visste inte vi) att stoet skulle hämtas, tillsammans med sin hingstunge (STJÄLAS ALLTSÅ) och hingstungen skulle lämnas hos kvinnan med affären.
Dessa två planer genomfördes dock ej, dels för att stoet sändes på transport och jag lastade henne själv, dels för att fd. ägaren till den dyrbara hästen äntligen hörde av sig till mig.

MIN fråga i detta är.

Är det straffbart att planera stöld av två hästar?

Om man har vittnen till det, kan jag då polisanmäla?

Nu ÄR ju ingen skada skedd så sett, mer än att skitsnacket från kvinnan med affären VERKLIGEN fördärvat MASSOR av förtroenden, kontakter och affärer.

Hur hade Ni agerat i detta?


CAROLA

Carola försover sig aldrig

Nåja, jag kan inte säga att jag precis sådär väldigt jättemycket försov mig

Men

Jag väcktes av lilla Gos idag som sa, mamma, jag börjar skolan om 15 minuter!Men, vi hann, på 7 minuter var hon stylad, matad, tvättad, fixad och ivägskickad till skolan, och vi har fortfarande 3 minuters marginal om hon plötsligt kommer på att hon faktiskt glömde pussa sin mamma hejdå.

Nu är det tid för Kaffe. I Tystnad. Ljuvligt.